13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialWimbledon: Horia Tecău, pentru a patra oară în finala turneului! Meci maraton...

Wimbledon: Horia Tecău, pentru a patra oară în finala turneului! Meci maraton cu Florin Mergea

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, capi de serie numărul 4, s-au calificat în finala turneului de la Wimbledon, după un meci maraton, în cinci seturi, pe care l-au câștigat în fața perechii Florin Mergea/RohanBopanna, cap de serie numărul 9.

Perechea Tecău/Rojer (România/Olanda) s-a impus, în duelul românesc din semifinale, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11, după nu mai puțin de 3 ore și 23 de minute de joc. Meciul a fost foarte aproape de recordul all-time de pe iarba londoneză, cel mai lung set decisiv fiind încheiat cu scorul de 19-17.

În actul final al turneului, Tecău și Rojer vor fi, la fel ca și în meciul de joi, favoriți. Ultimii adversari ai perechii româno-olandeze vor fi câștigătorii duelului dintre Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), capi de serie numărul 13 și Jonathan Erlich/Philipp Petzschner (Israel/Germania).

Pentru Horia Tecău meciul de sâmbătă va fi cea de a patra sa finală de la Wimbledon, până acum nereușind să câștige vreodată. Tecău a mai jucat finala de la Wimbledon în anii 2010, în 2011 şi 2012, împreună cu suedezul Robert Lindstedt. Florin Mergea nu a ajuns niciodată în finala turneului de la Wimbledon.

Finala turneului de dublu masculin de la Wimbledon va avea loc sâmbătă, de la ora 13.30 (dacă va avea loc pe arena centrală) sau de la ora 15.00 (dacă este programat pe terenul 1).

Pentru calificarea în finala Grand Slam-ului londonez Tecău și Rojer vor avea asigurat un premiu total de 170.000 de lire sterline (aproape 240.000 de euro), care va crește la 340.000 de lire sterline (475.000 de euro), dacă se vor impune și în ultimul meci.

Singurul român care a cucerit până acum Wimbledon-ul la dublu este Ilie Năstase care în 1973 se impunea, alături de Jimmy Connors, în faţa australienilor John Cooper şi Neale Fraser.

Live Text. Tecău/Rojer – Mergea/Bopanna: 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11

13-11: BREAK, MECI, Tecău/Rojer.

12-11: Game, Tecău/Rojer.

11-11: Game, Mergea/Bopanna.

11-10: Game, Tecău/Rojer. Meciul se prelungește deoarece niciuna dintre echipa nu pare să mai aibă forța necesară pentru a se opune pe serviciul advers. Fără ca una dintre echipe să facă break-ul și apoi să-și câștige serviciul acest meci nu are cum să se încheie. Recordul all-time a fost de 19-17 în decisiv.

10-10: Game, Mergea/Bopanna.

10-9: Game, Tecău/Rojer.

9-9: Game, Mergea/Bopanna. Cele două echipe nu dau impresia că ar putea face break-ul. În aceste condiții inclusiv momentul în care se va termina meciul a devenit o necunoscută.

9-8: Game, Tecău/Rojer.

Partida a intrat deja în cea de a treia oră de joc. Tecău a făcut multe meciuri lungi la această ediție a Wimbledon, în ciuda faptului că de regulă un meci de dublu se desfășoară mult mai rapid decât unul de simplu. 

8-8: Game, Mergea/Bopanna.

8-7: Game, Tecău/Rojer. Se mai schimbă încă o dată mingile.

7-7: Game, Mergea/Bopanna. Indianul a servit din nou și s-a descurcat foarte bine. Meciul este unul extrem de strâns, oricare dintre cele două echipe meritându-și pe deplin locul în finala de sâmbătă.

7-6: Game, Tecău/Rojer.

Nu se intră în tiebreak, ci se continuă cu game-uri, conform regulilor de la Wimbledon.

6-6: Game, Mergea/Bopanna. Mergea a făcut un serviciu foarte bun.

6-5: Game, Tecău/Rojer. Cei doi își câștigă mult mai ușor game-urile la serviciu, iar acesta lucru s-ar putea să-i ajute.

5-5: Game, Mergea/Bopanna. Indianul a făcut două duble greșeli, dar și-a răscumpărat erorile prin alți doi ași.

Bopanna servește pentru ca el și Mergea să rămână în meci.

5-4: Game, Tecău/Rojer.

Până acum, în decisiv, cele două echipe au câștigat 2 serii la serviciu. Finalul de meci este foarte strâns.

4-4: Game, Mergea/Bopanna.

4-3: Game, Tecău/Rojer. Cele două echipe merg umăr la umăr cu puncte pe serviciu. Nu s-a mai câștigat vreun break în acest meci încă din deschiderea setului trecut, când Mergea și Bopanna făceau 1-0.

3-3: Game, Mergea/Bopanna. Un nou game alb.

3-2: Game, Tecău/Rojer. Cei doi reușesc un game alb.

2-2: Game, Mergea/Bopanna. Se încheie cel mai lung game al setului decisiv. Meciul este foarte strâns în acest moment, iar finalul rămâne unul cu rezultat surpriză.

2-1: Game, Tecău/Rojer.

1-1: Game, Mergea/Bopanna. Setul decisiv începe la fel ca ultimele trei, cu puncte pe serviciu.

1-0: Game, Tecău/Rojer. Decisivul începe cu un punct câștigat, pe serviciu, de favoriții duelului.

A început setul decisiv din semifinala de la Wimbledon. Runda a cincea va decide care dintre cei doi români va merge în finala de sâmbătă.

4-6: Game, SET, Mergea/Bopanna. Cel mai lung set al meciului, 39 de minute, s-a încheiat cu victoria lui Mergea și Bopanna, care astfel au rămas în meci. Tecău și Rojer au ratat șansa de a închide meciul în patru seturi.

4-5: Game, Tecău/Rojer. Mergea a fost foarte aproape să încheie setul cu un break, dar Tecău a rezistat pentru a mai rămâne în set cel puțin încă un game.

3-5: Game, Mergea/Bopanna. Cei doi își mențin avantajul, iar Tecău și Rojer nu par să mai poate face mare lucru în acest set.

Partida a intra în cea de a treia oră de joc.

3-4: Game, Tecău/Rojer.

Statisticile arată un raport al așilor de 13-5, în favoarea echipei Mergea/Bopanna. Indianul a avut un serviciu foarte bun azi.

2-4: Game, Mergea/Bopanna. Meciul se îndreaptă se un duel în cinci seturi.

2-3: Game, Tecău/Rojer.

1-3: Game, Mergea/Bopanna. Cei doi își mențin avantajul de două puncte și au șanse tot mai mari să rămână în meci. Sunt obligați să câștige setul pentru a cotinua cu un al cincilea set decisiv.

1-2: Game, Tecău/Rojer. Cei doi revin în joc, după ce au ratat primele două game-uri ale setului decisiv.

0-2: Game, Mergea/Bopanna.

0-1: Break, Mergea/Bopanna.

A început setul al patrulea.

6-3: Break, SET, Tecău/Rojer. Cei doi vor servi primii în setul al treilea, care va fi decisiv. Dacă îl vor câștiga își vor adjudeca victoria, altfel se va mai continua cu un al cincilea set.

Bopanna servește acum pentru a rămâne în set.

5-3: Game, Tecău/Rojer.

4-3: Break, Tecău/Rojer. Primul break al meciului a venit într-un moment în care părea că nimic nu se mai poate schimba în acest set și că se va continua astfel până la un eventual super tiebreak.

3-3: Game, Tecău/Rojer. Tecău și Rojer par să stea mai bine la serviciu, însă Mergea și Bopanna luptă pentru fiecare minge.

2-3: Game, Mergea/Bopanna. Cel mai lung game al meciului s-a încheiat cu punct pe serviciu. Tecău nu a mai reușit break-ul din setul precedent, iar Mergea și Bopanna par să fi trecut peste un moment psihologic al acestei runde.

2-2: Game, Tecău/Rojer. Setul continuă cu puncte pe serviciu. În setul anterior, la acest scor, urma un break al lui Tecău.

1-2: Game, Mergea/Bopanna. Mergea a servit perfect în acest game și a câștigat destul ușor un punct pentru echipa sa.

1-1: Game, Tecău/Rojer. Setul al treilea începe la fel ca a doua rundă, cu puncte câștigate pe serviciu.

Mergea capătă din nou curaj, iar jocul său arată mai bine ca în runda precedentă.

0-1: Game, Mergea/Bopanna.

Se joacă deja de mai bine de o oră, însă meciul curge repede, ambele echipe sunt la înălțimea așteptărilor unei semifinale de Wimbledon.

A început setul al doilea cu perechea româno-indiană la serviciu.

6-2: Game, SET, Tecău/Rojer. Setul al doilea a fost dominat categoric de Tecău și Rojer.

Tecău și choechipierul său olandez servesc acum pentru câștigarea setului al doilea.

5-2: Break, Tecău/Rojer. Două break-uri au în față Tecău și Rojer și conduc pentru prima dată la 3 puncte distanță.

4-2: Game, Tecău/Rojer. Cei doi își măresc avantajul. O singură dată au mai condus la două game-uri distanță, în deschiderea primul set.

3-2: Break, Tecău/Rojer. Cei doi trec din nou în avantaj pentru prima dată după scorul de 2-2 din primul set. Nu mai puțin de 12 game-uri au avut nevoie Tecău și Rojer pentru a reveni în avantaj, astfel că acest moment ar putea fi unul care să cântărească mult în economia setului secund.

2-2: Game, Tecău/Rojer. Meci foarte echilibrat în semifinalele Wimbledon. Singurele momente în care s-a făcut diferența au fost debutul și finalul primul set.

1-2: Game, Mergea/Bopanna.

1-1: Game, Tecău/Rojer. Al doilea set începe mai strâns decât primul.

0-1: Game, Mergea/Bopanna. Mergea și coechipierul său indian reușesc să își mențină avantajul și în debutul rundei a doua.

A început repriza a doua.

4-6: Break, SET, Mergea/Bopanna.

Tecău și coechipierul său servesc pentru a rămâne în set.

4-5: Game, Mergea/Bopanna.

Meciul este unul foarte intens, având în vedere că Tecău și Mergea se cunosc foarte bine și sunt foarte bine pregătiți pentru acest duel. România va avea în premieră doi români în top 10 mondial la dublu, după Wimbledon.

4-4: Game, Tecău/Rojer.

3-4: Game, Mergea/Bopanna. Schimb de mingi spectaculos în acest punct. Game-ul a fost încheiat cu un schimb de mingi lung, la fileu, care a arătat mai mult a ping-pong.

3-3: Game, Tecău/Rojer. Horia reechilibrează situația de pe tabelă. Cele două echipe continuă umăr la umăr.

2-3: Game, Mergea/Bopanna. Mergea trece pentru prima dată în fața lui Tecău. Cei doi jucători se cunosc foarte bine, mai ales că de multe ori se antrenează împreună și evoluează împreună în Cupa Davis.

Bopanna este jucătorul cu cel mai bun serviciu din prima parte a setului, în timp ce Tecău are cel mai bun retur.

2-2: Break, Mergea/Bopanna. Partida se echilibrează, după ce ambele echipe au câștigat câte un punct pe serviciu și un break.

2-1: Mergea și Bopanna și-au câștigat pentru prima dată serviciul și au făcut primul lor punct.

2-0: Al doilea punct al meciului le revine tot lui Tecău și Rojer.

1-0: Tecău și Rojer încep cu break semifinala de la Wimbledon.

Ora 13.47: A început semifinala românească de la Wimbledon.

—–

Horia Tecău și Florin Mergea vor fi protagoniștii unui duel românesc, în semifinalele turneului de dublu de la Wimbledon, acolo unde se vor întâlni, joi, de la ora 13.30.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul 4, întâlnește dubla Florin Mergea/Rohan Bopanna, a 9-a favorită, pe terenul numărul 2 de la All England Lawn. Meciul va fi primul de pe acest teren și este programat pentru ora locală 11.30, respectiv 13.30 (ora României).

Tecău şi Mergea s-au mai întâlni în circuitul ATP de cinci ori și de fiecare dată s-a impus echipa lui Horia. De această dată meciul se anunță unul mult mai strâns, având în vedere că Mergea și Bopanna trec printr-o formă foarte bună.

În sferturi, perechea Mergea/Bopanna a produs surpriza turneului prin eliminarea fraților gemeni americani Bob și Mike Bryan, principalii favoriți. Cei doi i-au eliminat pe liderii mondiali cu scorul de 5-7, 6-4, 7-6(11-9), 7-6(7/5).

Tecău și Rojer au trecut de Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic, scor 6-4, 6-3, 7-6(7/2).

Horia Tecău a mai ajuns de trei ori în finala de dublu de la Wimbledon, însă nu s-a impus niciodată. Pentru Mergea o victorie joi i-ar aduce prima calificare într-o finală la Wimbledon.

Cele mai citite

Cinci locuri în Liga Campionilor pentru Germania, în sezonul viitor! Victoria lui Dortmund cu PSG, decisivă

Germania va trimite cinci formații în ediția viitoare a Ligii Campionilor, după ce şi-a asigurat locul doi în clasamentul UEFA din acest sezon, grație...

Dan Șucu, prima reacție după ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon

După ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon, Dan Şucu se declară dezamăgit și afirmă că managerii nu au apărat interesele clubului...

Inteligența artificială, limitată în alegerile din România. Tot prostia naturală va dicta rezultatele

IlustrațieȘ Marian Avramescu Mulți politicieni și analiști sunt îngrijorați de modul în care inteligența artificială s-ar putea implica în campaniile electorale din acest an,...
Ultima oră
Pe aceeași temă