11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUngur - Lindell: 5-7, 6-7(7), 4-6. România pierde primul meci cu Suedia...

Ungur – Lindell: 5-7, 6-7(7), 4-6. România pierde primul meci cu Suedia în Cupa Davis

Adrian Ungur a fost învins de suedezul Christian Lindell în prima partidă a întâlnirii din Cupa Davis dintre România și Suedia. Românul a pierdut în trei seturi, scor 5-7, 6-6(2/7), 4-6. Miza confruntării este menținerea în Grupa I zona Euroa/Africană.

Debut slab pentru România în meciul de Cupa Davis contra Suediei. Adrian Ungur, cel mai bine clasat jucător de simplu al României a cedat împotriva numărului 2 al Suediei. Adrian Ungur a condus în fiecare set, însă suedezul a revenit mereu. În setul decisiv românul a avut 3-0, după care Lindell a făcut 5-3, iar soarta jocului era deja stabilită.

Înfrângerea este una dureroasă pentru tenisul masculin românesc, aflat într-o continuă decădere în ultimii ani. După ce România a rămas fără jucător în prima sută mondială a ATP, acum se străduiește din greu să reziste în Grupa I zona Euro/Africană, una a rușinii dacă ar fi să ne raportăm la ceea ce reprezintă tenisul masculin în istoria sportului românesc.

Live Score Ungur – Lindell: 5-7, 6-6(2/7), 4-6

Meci câștigat de Christian Lindell.

4-6: Game, Lindell.

4-5: Game, Ungur. Românul încheie seria de cinci game-uri consecutive ale suedezului.

3-5: Game, Lidell. Practic jocul s-a încheiat pentru român. Ungur a cedat toate game-urile după ce a făcut 3-0 în deschiderea setului.

3-4: Break, Lindell.

3-3: Game, Lindell.

3-2: Break, Lindell. Ungur a clacat din nou în fața presiunii. La fel ca și în setul precedent, când a avut 2 puncte avans pe tabelă, s-a blocat. Dacă în primele 3 game-uri loviturile i-au ieșit aproape toate, în ultimele 2 românul avut mari probleme la finalizare.

3-1: Game, Lindell.

3-0: Game, Ungur.

2-0: Break, Ungur. Game frumos, câștigat de Ungur după un schimb aproape nesfârșit de mingi, în repetate rânduri, la Deuce. Ungur a plusat cu minge în lung de linie sau scurte tăiate la fileu.

1-0: Game, Ungur. Românul începe cu un punct câștigat setul decisiv.

A început setul al treilea, decisiv pentru rămânerea lui Ungur în joc.

Lindell câștigă setul al doilea, la tie-break, cu 7-2.

Începe tie-break-ul. Suedezul are șansa să câștige setul.

6-6: Game, Ungur.

5-6: Game, Lindell. Suedezul e aproape să câștige meciul. Ungur nu are niciun fel de replică în fața unui jucător mult mai slab cotat, la început de carieră.

Lindell este mult prea agresiv, iar acest lucru îl pune în dificultate pe Ungur.

5-5: Break, Lindell. Ungur a fost fără replică pe finalul acestui game, în care suedezul a jucat neașteptat de bine.

5-4: Game, Lindell.

5-3: Game, Ungur. Ultimul punct a fost jucat superb de Ungur. Românul l-a trimis pe sudez dintr-un colț în altul al terenului până a avansat la mijlocul terenului, după care a încheiat cu un forehand nimicitor.

4-3: Game, Lindell.

4-2: Game, Ungur. Jucătorul român reușește un nou break. Lindell a fost deranjat la penultimul punct, pierdut, de un telefon care suna în public. Era chiar telefonul șefei delegației suedeze.

3-2: Game, Lindell.

3-1: Game, Ungur. Românul a pierdut un singur punct în acest game, pe propriul serviciu.

2-1: Break, Ungur. Adrian câștigă game-ul, de pe serviciul adversarului, cu un backhand superb în lung de linie. Suedezul a rămas fără replică la această lovitură. Probabil la nivelul la care joacă el, Futures sau Challenger, încă nu a văzut astfel de lovituri.

1-1: Game, Ungur. Adrian câștigă pe propriul serviciu. Avea nevoie ca de o gură de aer de acest game.

0-1: Game, Lindell. Ungur pierde al doilea game consecutiv la zero, primul fiind cel decisiv din setul 1.

Ungur pierde primul set.

5-7: Break, SET, Lindell.

5-6: Game, Lindell. Suedezul s-a impus pe final de game, după ce Ungur i-a smuls 2 puncte.

Meci foarte strâns la Arenele BNR.

5-5: Game, Ungur. Românul a câștigat cel mai dificil game al meciului. După ce a fost întors la Deuce (40-40) de mai multe ori, de către sudeze, Ungur a reușit în cele din urmă să-și conserve avantajul și să dea lovitura decisivă. 

Suedezul are un serviciu foarte bun, reușind 2 ași doar în ultimul game.

4-5: Game, Lindell. Suedezul trece în avantaj, la capătul unui game extenuant pentru ambii jucători.

4-4: Game, Ungur. Românul și-a făcut fără prea mari dificultăți jocul. Atât timp cât îl ține pe suedez pe fundul terenului, meciul este rezolvat.

3-4: Game, Lindell.

3-3: Break Lindell. Meciul începe să fie disputat pe servicul advers. Suedezul s-a impus cu o lovitură superbă în diagonală, la ultimul punct.

3-2: Break, Ungur. Adrian reușește primul break al meciului și are o opțiune importantă la câștigarea acestui set la cum a decurs jocul până acum.

2-2: Game, Ungur. Românul a câștigat cu mare ușurință al patrulea game al meciului.

Până acum fiecare jucător și-a făcut jocul pe propriul serviciu. Rămâne să vedem primul break.

1-2: Game, Lindell.

1-1: Ungur câștigă și el game-ul pe serviciul său. Suedezul i-a luat smuls 2 puncte în acest game.

0-1: Lindell a câștigat primul game, pe propriul serviciu. A avut un serviciu destul de bun pentru locul pe care îl ocupp în ierarhia mondială, doar 256.

A început partida. Stadionul central de la Arenele BNR este aproape gol. Prea puțină lume a venit să susțină echipa României, cu toate că publicul ar fi trebuit să fie marele avantaj al echipei noastre.

—–

Meciul dintre Adrian Ungur și Lindell este programat pentru ora 11.30.

Prezentarea jucătorilor: Adrian Ungur (134 ATP, 5 titluri Challenger la simplu, 11 meciuri de Cupa Davis); Christian Lindell (256 ATP, 7 titluri Futures la simplu, debutant Cupa Davis).

Tot azi se dispută, după acest meci, cea de a doua partidă, dintre Marius Copul – Elias Ymer.

Citește și Cupa Davis România – Suedia: Cine sunt puștii care vor lupta cu Ungur sau Tecău

 

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă