13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialWimbledon: Irina Begu, eliminată de Șarapova, în ciuda unui meci foarte bun...

Wimbledon: Irina Begu, eliminată de Șarapova, în ciuda unui meci foarte bun al româncei

Irina Begu, cap de serie numărul 29, a fost eliminată de Maria Șarapova, a patra favorită, din turul al treilea al turneului de grand slam de la Wimbledon. 

Maria Șarapova s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră și 23 de minute de joc, timp în care românca a condus doar în prima parte a meciului.

Cu toate că a pierdut în doar două seturi, românca a jucat poate cel mai bun tenis al său. Ea a avut un serviciu foarte puternic și constant în primul set, însă și-a pierdut echilibrul în runda a doua, atunci când a ajuns să fie condusă cu 5-0 de adversară. Begu a revenit cu trei game-uri la rând, însă nu a mai reușit să facă și cel de-al treilea său break din această partidă.

O singură româncă a mai rămas pe tabloul principal, Monica Niculescu, 48 WTA, care o va întâlni, sâmbătă, tot în turul al treilea, pe Krystina Pliskova, 134 WTA.

Citește și Wimbledon: Tecău și Mergea, calificați în optimi la dublu. Cine a jucat un meci maraton!

—-

Live Text Irina Begu – Maria Șarapova: 4-6, 3-6

3-6: Game, meci, Șarapova.

3-5: Game, Begu. Românca a făcut un game superb pe propriul serviciu. Ea are nevoie de încă un break pentru a rămâne în meci.

Irina servește din nou pentru a rămâne în meci, iar rusoaica are probleme în aceste momente. Rămâne de văzut cum va gestiona Begu acest moment.

2-5: Break, Begu! Irina rămâne în meci, cel puțin pentru încă un game.

1-5: Game, Begu. Irina rămâne în meci după ce reușește un as.

Meciul a trecut ca printr-un carusel, cu românca în cădere de pe cele mai înalte culmi, pe care a urcat în primul set. Românca servește acum pentru meci.

0-5: Game, Șarapova.

0-4: Break, Șarapova. Românca nu are același calm și aceeași concentrare ca în primul set, iar acest lucru îi afectează jocul. Șarapova, de cealaltă parte, dă totul pentru a fi sigură de victorie.

Meciul este complicat în aceste momente, cu toate că Irina încă stă destul de bine pe teren și pare să înfrunte cu demnitate iureșul dezlănțuit de rusoaică. Românca are un psihic puternic și nu este exclus ca ea să revină în joc.

0-3: Game, Șarapova. Irina nu a avut șanse prea multe, cu toate că forehand-ul său rămâne unul spectaculos, chiar și în aceste momente dificile.

0-2: Break, Șarapova. Rusoaica începe să dețină controlul asupra partidei, după un prim set care a fost foarte strâns. Jocul Irinei a fost destabilizat, iar românca are nevoie să se adune în aceste momente. Ea avea un serviciu foarte sigur în primul set, ceea ce nu se mai întâmplă acum.

Rusoaica a comunicat cu antrenorul său, acesta transmițându-i câteva instrucțiuni, după ce și-a acoperit gura cu mâna. Este un lucru nepermis, iar arbitrul ar fi trebuit să vadă asta.

0-1: Game, Șarapova.

A început setul al doilea.

4-6: Break, SET, Șarapova. Românca pierde un prim set în care a practic poate cel mai bun tenis al său. Cu siguranță serviciul a fost la cote maxime.

Din nou românca a reușit o lovitură perfectă pe propriul serviciu.

4-5: Game, Șarapova. Meciul continuă strâns, însă românca nu a mai reușit să repete break-ul, din primul game.

4-4: Game, Begu. Irina reușește o scurtă superbă, mascată, astfel că Șarapova a avut un start greoi și nu a mai ajuns mingea.

3-4: Game, Șarapova. Rusoaica face un game alb într-un moment important, cu toate că nu practică un tenis tocmai fair-play. 

3-3: Game, Begu. Românca ține pasul cu adversara sa și își face din nou serviciul.

Rusoaica a scăpat deocamdată nepenalizată, cu toate că și-a luat pauze foarte lungi între servicii. Este vechiul său tertip prin care încearcă să-și irite adversara și să o scoată din joc.

2-3: Game, Șarapova. Rusoaica trage foarte mult de timp.

2-2: Game, Begu. Românca își face serviciul fără prea mari probleme. Meciul arată destul de echilibrat în acest moment, mai ales că românca nu se bazează doar pe serviciu, ci și pe un forehand foarte bun.

Rusoaica și-a intrat în ritm, după ce a pierdut primul game pe propriul serviciu. Românca practică un tenis foarte agresiv – este singura carte pe care o poate juca Begu în luptă cu un titan al tenisului feminin.

1-2: Game, Șarapova. Irina nu a putut face mare lucru în acest game, unul în care Șarapova a servit foarte bine.

1-1: Rebreak, Șarapova. Rusoaica îi răspunde Irinei tot cu break, deși românca a fost la un pas să ducă scorul la 2-0.

1-0: BREAK, Begu. Românca începe formidabil, cu un punct pe serviciul rusoaicei.

Ora 17.25: A început meciul dintre Begu și Șarapova. Rusoaica are primul serviciu

—-

Irina Begu, cap de serie numărul 29, o întâlnește, vineri, pe Maria Șarapova, a patra favorită, în turul al treilea al turneului de la Wimbledon. Ea va avea o misiune dificilă, de a trece de o jucătoare care nu a pierdut niciodată în fața unei românce.

Meciul dintre Begu și Șarapova va avea loc pe a doua arena a turneului și este programată după primul meci de pe acest teren, cel dintre Stan Wawrinka și Fernando Verdasco, partidă care începe de la ora 15.00. Cel mai probabil meciul Irinei va debuta în jurul orei 17.30 sau chiar mai târziu.

Al doilea duel dintre cele două se anunță unul mult mai strâns, după ce, anul trecut (Madrid), rusoaica se impunea în fața Irinei cu scorul de 6-0, 6-3. Anul 2015 este unul în care Irina a cunoscut o creștere de formă foarte puternică, în timp ce Șarapova a întâmpinat probleme.

Citește și Wimbledon: Begu, față în față cu Șarapova. Forța care poate dărâma zidul rusesc

Maria Șarapova în 2015 (28 ani): 31 – 6 (victorii/înfrângeri), 2 titluri, 2,5 milioane dolari din premii.

Rezultate Wimbledon – Șarapova: Johanna Konta (126 WTA) 6-2, 6-2; Richel Hogenkamp (123 WTA) 6-3, 6-1. 

Irina Begu în 2015 (24 ani): 18-14 (V/Î), niciun titlu, 0,5 milioane dolari din premii.

Rezultate Wimbledon – Begu: Daria Gavrilova (39 WTA) 7-6(8/6), 6-1; Lesia Țurenko (68 WTA) 7-5, 6-7(4/7), 7-5.

Irina Begu este prima adversară cap de serie pe care o întâlnește rusoaica la acest turneu. 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...
Ultima oră
Pe aceeași temă