16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialWimbledon: Simona Halep, eliminată de Cepelova. Coșmarul continuă, al doilea grand slam...

Wimbledon: Simona Halep, eliminată de Cepelova. Coșmarul continuă, al doilea grand slam ratat

Simona Halep, cap de serie numărul 3, a suferit cea mai surprinzătoare înfrângere de la Wimbledon, în primul tur. Ea a fost eliminată de Jana Cepelova, 106 WTA, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3.

Halep continuă astfel o serie neagră în meciurile în trei seturi. Este al treilea meci consecutiv, în trei seturi, pe care îl pierde. Ea nu a mai câștigat un meci, după ce a pierdut unul din primele două seturi, încă din primul tur de la Stuttgart (3-6, 6-1, 6-3 cu Garbine Muguruza).

După ce la Roland Garros, a suferit înfrângerea turneului, plecând acasă direct din turul al doilea, românca a trecut din nou prin cea mai surprinzătoare eliminare și la Wimbledon, doar că de această dată a fost învinsă direct din primul tur.

Pentru Halep restul sezonului este compromis în acest moment, iar dacă seria va continua ea ar putea rata la finalul anului inclusiv Turneul Campioanelor, condiția minimă fiind să termine 2015 pe locul 8 WTA. Ea ar putea cădea până pe poziția a 6-a după Wimbledon.

—–

Live Text. Simona Halep (3 WTA) – Jana Cepelova (106 WTA): 7-5, 4-6, 3-6

3-6: Game, MECI, Cepelova! Românca este eliminată.

3-5: Rebreak, Cepelova. Slovaca este foarte aproape de câştigarea meciului, după ce a reuşit rebreak-ul. Se pare că nimic nu o mai poate ajuta pe româncă.

Fanii englezi au un mesaj de încurajare pentru româncă, în tribunele de la Wimbledon. Ei strigă: Let’s GO Halep, let’s GO!

3-4: Break, Halep. Al doilea game câștigat consecutiv de româncă. Este importantă starea psihică a Simonei – cât de consecventă va putea să fie ea.

2-4: Game, Halep. Acest game, câștigat la zero, vine ca o gură de aer pentru Simona, care acum mai poate spera că meciul nu este încheiat.

Nivelul de implicare al Simonei este mai scăzut iar ea pare tot mai abătută, semnal că șansele să mai întoarcă scorul sunt foarte mici.

1-4: Game, Cepelova. Meciul este tot mai aproape de final, în defavoarea româncei.

Slovaca profită de momentele dificile ale româncei și nu mai comite erori. Halep este și puțin nervoasă pe modul în care evoluează.

1-3: Break, Cepelova. Simona continuă să scadă nivelul, iar partida pare să intre pe un sens unic, în favoarea slovacei.

1-2: Game, Cepelova. Slovaca își face serviciul și trece în avantaj. S-au schimbat mingile

1-1: Rebreak, Cepelova. Românca pierde game-ul după ce a comis cea de a 7-a dublă greșeală din acest meci.

1-0: Break, Halep. Românca începe și al treilea set tot cu break.

Statistică: Simona a pierdut ultimele două meciuri în care a ratat unul dintre seturi, astfel că statistica este una îngrijorătoare. Nu a mai câștigat un meci, în care să fi pierdut un set, de la Stuttgart (turul I – Muguruza), în luna aprilie.

A început setul decisiv. 

4-6: Break, SET, Cepelova. Slovaca duce meciul în setul decisiv. Românca a cedat prea ușor ultimul game, cu toate că s-a aflat la serviciu.

4-5: Rebreak, Halep. Simona a pus mai multă agresivitate în jocul său și a reușit să rămână în set.

3-5: Break, Cepelova. Simona a avut un game foarte slab pe serviciu, iar soarta meciului rămâne o necunoscută în continuare.

Arena este pe jumătate plină, după ce la începutul meciului erau mult mai puțini spectatori.

3-4: Game, Cepelova. Slovaca reușește să domine în setul secund, cel puțin pe tabelă, deoarece pe teren meciul este cât se poate de echilibrat.

3-3: Game, Halep. Meciul continuă la fel de strâns ca și până acum, cele două având 30-30 în acest ultim game, în care a servit românca.

Simona Halep și-a câștigat 62% din puncte pe primul serviciu.

2-3: Game, Cepelova. Slovaca trece din nou în avantaj cu un joc în care încearcă să pună presiune pe Halep prin mingile lungi – este exact ce ar trebui să facă românca și nu reușește. Halep trebuie să o joace mai lung pe Cepelova, să o țintuiască pe linia de fund a terenului.

2-2: Game, Halep. Simona a avut un serviciu foarte bun de această dată, în ciuda problemelor pe care le-a avut în acest meci.

1-2: Game, Cepelova.

1-1: Rebreak, Cepelova. Slovaca reușește rebreak-ul mult mai rapid decât în primul set. Sunt momente de îngrijorare pentru jocul Simonei Halep.

1-0: Break, Halep. Simona începe tot cu break și setul al doilea, în ciuda problemelor avute pe finalul primei părți a meciului.

A început setul al doilea.

7-5: Game, SET, Halep. Simona a reușit să încheie câștigătoare un prim set extrem de dificil. După ce a fost condusă în două rânduri, ea a avut probleme medicale cu unghia de la picior, la care se operase anul trecut, ca în cele din urmă să se impună radical în ultimul game ale setului.

S-a reluat meciul. Halep servește pentru set.

Ora 18.35: Meciul este întrerupt de câteva minute, după ce românca a cerut timeout. A durat ceva timp până la apariția doctorului, care era în altă parte a complexului. În cele din urmă reprezentantul staff-ului medical ajunge, iar problema pare să fie destul de serioasă pentru Simona. Nu este exclus un abandon al ei, în condițiile în care unghia arată destul de rău.

Românca cere timeout medical, din cauza unei probleme la o unghie. S-ar putea să fie vorba de aceeași unghie la care a suferit o operație anul trecut. 

6-5: Rebreak, Halep. Statisticile arată 13 winnere, dar și 17 erori neforțate pentru Halep. Cu toate că are multe greșeli românca este destul de agresivă, un aspect important al partidei.

5-5: Break, Cepelova. Adversara câștigă prea ușor un game important. Românca a pierdut rapid, pe propriile greșeli, două puncte, după care nu a mai reușit să întoarcă soarta game-ului în care s-a aflat la serviciu.

Simona Halep servește acum pentru set. Românca începe prost, cu o dublă greșeală, a 6-a din acest meci.

5-4: Game, Cepelova. 

După ce a avut o pasă proastă între game-urile 4-6, românca arată din nou un tenis de calitate.

5-3: Game, Halep. Simona își consolidează avantajul, după un joc inteligent, încercând de fiecare dată să-și surprindă adversara.

Un lucru este clar în evoluția acestei partide: românca trebuie să o joace pe Cepelova cu mingi mai lungi, deoarece slovaca se descurcă bine atunci când i se permite să urce la fileu.

4-3: Break, Halep. Românca reușește să crească din nou în intensitate și trece în avantaj. A fost un moment dificil, pe care Simona pare să-l fi depășit. Cepelova rămâne însă o adversară care încă mai ascunde multe și mai are multe de spus.

3-3: Game, Halep. Simona reușește să egaleze, după ce a ajuns la 40-40 în acest game. Dintr-un meci care părea simplu, de încălzire, partida s-a transformat, în doar 3 game-uri și a devenit un meci al emoțiilor pentru numărul 3 mondial.

2-3: Game, Cepelova. Românca a scăzut ritmul, pe fondul unui joc mai agresiv al adversarei. Regula se confirmă din nou – orice jucătoare care pune presiune și practică un tenis agresiv îi poate pune probleme mari Simonei. Este un capitol care s-ar putea să nu se rezolve doar cu schimbarea antrenorilor.

2-2: Rebreak, Cepelova. Slovaca o accelerează puțin pe româncă și reușește să transfere presiunea pe umerii româncei. Adversara nu are nimic de pierdut atunci când este condusă și profită la maximum de acest aspect. Riscă foarte mult și reușește puncte importante.

Până acum Halep a ghicit de fiecare dată colțul în timpul urcărilor la fileu, un capitol la care avea probleme la ultimele turnee.

2-1: Game, Cepelova. Slovaca reușește primul său punct după ce a fost nevoită să lupte foarte mult în acest game.

Se vede mâna unui alt antrenor în jocul Simonei Halep. Rămâne de văzut dacă românca va reuși să fie constantă, o problemă pe care a avut-o în timpul mandatului lui Victor Ioniță.

2-0: Game, Halep. Românca își consolidează break-ul obținut în debutul partidei. Jocul Simonei arată foarte bine. Pare să fi dispărut acea ezitare, care a urmarit-o pe parcursul ultimelor 5 turnee sau chiar de dinaintea acestora.

1-0: Break, Halep. Simona a început meciul cu un joc diferit de ceea ce a arătat la ultimele turnee. Este mult mai implicată, anticipează locul în care va servi adversara și sprintează mult mai bine. Bun început, cu o adversară care practică de asemenea un tenis bun.

Ora 17.42: A început partida! Simona Halep luptă pentru calificarea în turul al doilea, la primul său meci cu Daniel Dobre pe banca tehnică.

Ora 17.40: Jucătoarele au încheiat perioada de încălzire. Într-un minute începe partida.

Ora 17.30: Meciul care preceda partida Simonei Halep s-a încheiat. Rafael Nadal, 10 ATP, s-a calificat în turul al doilea după ce a trecut de Thomaz Belluci. Simona Halep și Cepelova vor intra pe teren în câteva minute.

—-

Simona Halep, cap de serie numărul 3, debutează, marți, în primul tur al turneului de grand slam de la Wimbledon. Meciul cu Jana Cepelova, 106 WTA, va fi totodată primul pentru româncă, alături de noul său antrenor, Daniel Dobre.

Partida dintre Halep și Cepelova este programată pe terenul numărul 1 și va fi al doilea meci al zilei. În funcție de cum se va desfășura prima partidă, dintre Rafael Nadal (favoritul 10 la masculin) și Tomaz Belluci (41 ATP), partida Simonei ar putea începe în jurul orei 17.30.

Citește și Wimbledon 2015: Analiza traseului Simonei Halep. Ce șanse are și pe cine poate întâlni românca

Simona Halep va avea parte de o provocare uriașă la Wimbledon, având în vedere că ea are de apărat o semifinală în acest turneu și mai mult de atât ea trebuie să salveze un sezon care dintr-unul fantastic s-a transformat aproape într-un coșmar, cu înfrângeri în fața unor jucătoare din afara top 50 mondial.

Halep, în vârstă de 23 ani, a mai întâlnit-o o singură dată în cariera sa pe slovaca, în vârstă de 22 ani. Românca se impunea, cu scorul de 6-2, 6-1, la US Open 2014, în turul al doilea.

Citește și Wimbledon: Andreea Mitu și Monica Niculescu debutează marți. Programul româncelor

Românca are parte de o adversară care nu poate fi considerată o jucătoare de iarbă, rezultatele sale pe această suprafață fiind unele slabe. Ea a ajuns o singură dată în turul al treilea, la Wimbledon, în 2012, în timp ce românca, deși a evoluat în puține turnee WTA pe iarbă, în cariera sa, a ajuns până în semifinale, anul trecut.

Simona Halep are însă nevoie să-și intre din nou în mână, cu toate că la ultimele turnee, deși a fost eliminată de jucătoare mult mai slab clasate, ea nu a avut probleme în primele două tururi.

Meciul cu Cepelova reprezintă totodată un test pentru echipa Halep – Dobre – Cahill. După ce l-a demis pe Victor Ioniță, românca l-a angajat pe Daniel Dobre, un antrenor cu mult mai multă experiență.

Citește și Wimbledon: Irina Begu, în turul doi. Drum liber spre un duel cu Șarapova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă