18.9 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialLotul de polo, intoxicat cu apă

Lotul de polo, intoxicat cu apă

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) şi ai Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov prelevează, sâmbătă, probe de la Cabana Postăvarul, unde sportivii lotului de polo, aflaţi la Poiana Braşov, au consumat vineri apă şi, ulterior, au avut nevoie de ajutorul medicilor, a declarat directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Braşov, dr. Dorin Enache. 

“Vineri seara, ne-am deplasat la hotelul Olimpic din Poiana Braşov, după ce sportivii lotului de polo, aflaţi în cantonament la hotelul Olimpic din staţiune, au solicitat ajutorul medicilor acuzând dureri abdominale, greţuri, vărsături, dureri de cap. Este vorba de 12 fete cu vârste cuprinse între 14-18 ani şi trei antrenori. În hotel mai sunt alte patru loturi de sportivi, care au servit masa în acelaşi loc, dar nu au avut niciun fel de probleme. Fetele din lotul de polo au fost transportate la Spitalul de Boli Infecţioase, dar am înţeles că nu a rămas niciuna internată”, a precizat sursa citată, potrivit Agerpres

El a adăugat că au fost prelevate probe de la restaurant din toate produsele consumate, dar şi din produsele aflate în blocul alimentar al hotelului. Nu au fost găsite alimente alterate sau cu termenul de valabilitate depăşit, decât mici neconformităţi şi câteva produse aflate la limita termenului de valabilitate. Tot ce s-a prelevat a ajuns la laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare pentru analize. 

“Ca aspect colateral, dacă era vorba despre un incident alimentar, şi ceilalţi sportivi aflaţi în hotel ar fi avut probleme. Fetele din lotul de polo au făcut vineri o alergare până la Cabana Postăvarul, aflată la o diferenţă de nivel de 500 de metri, pe o temperatură destul de ridicată, iar acolo au consumat apă de la robinet. Noi bănuim că de acolo au apărut problemele. Sâmbătă luăm probe împreună cu colegii de la Protecţia Consumatorului din apa de la Cabana Postăvarul şi apoi vom vedea, în funcţie de rezultatul probelor de laborator, unde a fost problema”, a explicat Dr. Dorin Enache. 

Potrivit acestuia, luni, va fi organizată o conferinţă de presă în care vor fi prezentate rezultatele analizelor, atât la probele din alimentele consumate la masă, cât şi din apa băută la Cabana Postăvarul. 

Vineri seara, în jurul orei 21.00, Serviciul de Ambulanţă Braşov a fost anunţat că mai multe persoane aflate la hotelul Olimpic din Poiana Braşov solicită ajutorul medicilor după ce acuză dureri abdominale, au greţuri, vărsături. Şase ambulanţe s-au deplasat în staţiune pentru a acorda primul ajutor şi a le transporta la spital. 

Cele mai citite

Ipoteză șoc: Lucrările la rețeaua de gaze au „ajutat„ la surparea centrului orașului Slănic-Prahova

Surparea unei străzi din orașul Slănic-Prahova a condus la evacuarea a peste 40 de persoane, inclusiv a celor care lucrează la poliție, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă