17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLotul României pentru Campionatele Mondiale de gimnastică de la Nanning

Lotul României pentru Campionatele Mondiale de gimnastică de la Nanning

România va fi reprezentată de 14 gimnaști la Campionatele Mondiale de la Nanning, China, care se vor desfăşura între 3 şi 12 octombrie. Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a transmis listele cu sportivii români înscriși în competiție.

La gimnastică feminin vor reprezenta România: Ştefania Stănilă, Ana Maria Ocolişan, Larisa Iordache, Silvia Zarzu, Andreea Munteanu, Cristina Tudorache şi Ioana Nicoară. Lotul masculin va fi compus din gimnaștii: Andrei Ursache, Cristian Băţagă, Daniel Rădeanu, Andrei Muntean, Marius Berbecar, Vlad Cotuna, Laurenţiu Nistor.

Listele cu sportivi, anunţate de federațiile naționale, mai pot fi modificate cu până la 24 de ore înainte de startul competiţiei.

Miză pentru JO Rio De Janeiro

FIG a anunțat că primele 24 de echipe clasate la CM de la Nanning se vor califica automat la următoarea ediție de CM, cea 2015 de la Glasgow. Anul viitor, primele opt clasate la Glasgow se vor califica direct la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Perdantele vor mai avea o șansă în cadrul unei alte competiții preolimpice, unde vor participa echipele clasate pe locurile 9-16 la Mondialul de la Glasgow, iar primele 4 vor obține calificarea la JO.

La CM de la Nanning vor participa peste 600 de sportivi din 74 de ţări. În total se vor da medalii în cadrul a 14 probe, pe echipe, la individual-compus, sau pe aparate.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă