22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialLovitură în clasamentul ATP: Rafael Nadal a fost depășit de un japonez

Lovitură în clasamentul ATP: Rafael Nadal a fost depășit de un japonez

Cea mai mare surpriză din lumea tenisului, în această săptămână, a venit din ATP, după ce Rafael Nadal a căzut de pe locul 3 pe poziția a cincea. Spaniolul a fost depășit de Andy Murray dar și de cel mai bun japonez din istorie.

Forma slabă prin care a trecut Nadal la începutul acestui an, din cauza unei accidentări care l-a ținut o periadă departe de terenul de tenis, a culminat cu pierderea locului 3 mondial. În urma clasamentului publicat, luni, de ATP, noul număr 3 mondial este britanicul Any Murray, care a disputat finala turneului de Masters 1000 de la Miami, unde a fost învins de Novaj Djokovic.

Nadal a mai fost depășit și de Kei Nishikori, cel mai bine clasat japonez din istorie, care a urcat pe locul 4. Niponul s-a oprit în sferturi, la Miami, unde a fost învins de John Isner.

Primele 2 poziții sunt ocupate în continuare de Novak Djokovic, cu 13.205 puncte și de Roger Federer, 8.895 puncte. Modificări au mai avut loc, în top 10 mondial, între cehul Tomas Berdych și Stan Wawrinka. Elvețianul a coborât un loc, până pe 9, fiind depășit de jucătorul ceh.

În prima sută mondială nu se află niciun jucător român. Cel mai bine clasat, din România, continuă să fie Victor Hănescu (33 ani), locul 140 ATP.

Citește și Clasament ATP: Horia Tecău a urcat în clasamentul de dublu

 

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă