13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLovitură la Wimbledon: Serena Williams, scoasă de pe arena centrală de Maria...

Lovitură la Wimbledon: Serena Williams, scoasă de pe arena centrală de Maria Șarapova

Serena Williams, liderul mondial WTA, a avut parte de o surpriză în debutul său la Wimbledon. Americanca, obișnuită să evolueze pe arena centrală a turneelor, datorită statutului său, își începe traseul pe iarba londondeză pe o arenă secundară.

Organizatorii au decis ca Serena Williams (cap de serie 1) să joace pe terenul numărul 1, în timp ce în locul său a fost trimisă să evolueze pe arena centrală marea sa rivală Maria Șarapova (a patra favorită).

Citește și Wimbledon: Româncele debutează în primul tur. Programul zilei de luni

Meciul dintre Serena Williams și rusoaica Margarita Gasparyan (113 WTA), care are loc luni, se va desfășura pe terenul 1, începând cu ora 15.00 (ora României). Partida va fi prima de pe acest teren.

Maria Șarapova o va întâlni, pe arena centrală, pe Johanna Konta (126 WTA), în cea de a doua partidă a zilei. 

Decizia organizatorilor vine cel mai probabil ca urmare a faptului că Șarapova întâlnește o jucătoare a gazdelor. Astfel, Johanna Konta a primit o ocazie rară de a evolua pe arena centrală, având în vedere locul său foarte slab din clasament.

Citește și Wimbledon 2015: Analiza traseului Simonei Halep. Ce șanse are și pe cine poate întâlni românca

Cu toate acestea repartizarea Serenei pe a doua arenă a turneului ar putea stârni un scandal, în condițiile în care liderii evoluează de regulă pe primele arene ale turneelor, mai ales că Williams este o jucătoare care umple constant tribunele acolo unde evoluează. În plus Wawrinka, deși unul dintre cei mai buni tenismeni de simplu, putea fi mutat pe terenul secundar.

Pe arena centrală vor mai evolua, în primul meci, liderul ATP Novak Djokovic și germanul Philipp Kohlschreiber (33 ATP), iar în ultima, respectiv a treia partidă a zilei, Stan Wawrinka (favoritul numărul 4) și Joao Sousa (45 ATP).

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă