15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialReacția lui Lucian Bute, după ce ar fi fost depistat pozitiv la...

Reacția lui Lucian Bute, după ce ar fi fost depistat pozitiv la un test antidoping. Badou Jack l-a numit trișor

UPDATE 08.05:  Lucian Bute a precizat, vineri dimineața, că nu a primit încă rezultatul oficial al laboratorului unde au fost făcute testele antidoping. Totodată, el a explicat că va avea loc un nou test.

„Ieri a apărut o știre că am fost testat pozitiv pentru o substanță interzisă după meciul cu Badou Jack. Nu am amănunte pentru că nu am primit încă rezultatul oficial al laboratorului folosit de către comisia atletică din Washington. Personal, eu sunt surprins și dezamăgit de această știre. Am o lungă carieră în spate și am fost testat anti-doping de zeci de ori fără să am vreodată un test pozitiv. Comform protocolului va avea loc un nou test la eșantionul “B” și voi aștepta acest nou test înainte să fac alte comentarii. Nu am folosit niciodată substanțe interzise și sunt convins că se va face lumina în acest dosar.”, a scris Lucian Bute pe pagina sa de Facebook.

Boxerul Badou Jack a publicat, pe pagina sa de Facebook, o fotografie cu anunțul făcut de jurnalistul ESPN Dan Rafael, pe Twitter. În descriere, el l-a numit pe Lucian Bute „trișor”.

—————

Boxerul român Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping, efectuat după meciul cu Badou Jack, din data de 30 aprilie, desfăşurat la Washington și încheiat la egalitate, notează presa nord-americană, citată de Agerpres

Informația a apărut, inițial, pe contul de Twitter al jurnalistului ESPN Dan Rafael, fiind confirmată și de preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman, într-un comunicat.

Comisia pentru box şi sporturi de contact a Districtului Columbia a anunţat WBC-ul că au fost găsite urme de ostarină în eşantioanele prelevate de la Bute în urma meciului cu Badou Jack.Substanţa menţionată produce efecte similare celor ale steroizilor anabolizanţi și figurează, încă din 2008, pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping. 

 Nu au fost anunţate sancţiunile pe care le riscă Bute, însă dacă va fi găsit vinovat de dopaj, ar putea primi minimum doi ani de suspendare, îi va fi retrasă bursa pentru meciul cu Badou Joack, 500.000 de dolari, și, practic, cariera lui va fi încheiată, menționează digisport.ro.

Meciul dintre cei doi boxeri, pentru titlul WBC la categoria supermijlocie, s-a terminat cu un rezultat de egalitate după 12 reprize, dar suedezul de origine gambiană şi-a păstrat centura de campion. Doi dintre arbitrii-judecători au dat un scor de 114-114, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Jack, cu 117-111. 

Bute (în vârstă de 36 ani), fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012, interval în care şi-a apărat centura de 9 ori, are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal şi 3 înfrângeri la profesionişti. 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă