13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialLucian Bute a ratat titlul mondial WBC la supermijlocie după un meci...

Lucian Bute a ratat titlul mondial WBC la supermijlocie după un meci egal cu Badou Jack

Boxerul român Lucian Bute a ratat titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, după ce a terminat la egalitate meciul cu suedezul Badou Jack, campionul en titre, informează Agerpres.

Meciul, care a avut loc sâmbătă seara la Washington, a fost declarat egal. Doi dintre arbitrii-judecători dând un scor de 114-114, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Jack, cu 117-111. Conform regulamentului, la meci egal campionul își păstrează centura. 

Rezultatul a fost contestat imediat în ring atât de Badou Jack, cât și de fostul campion mondial Floyd Mayweather, din a cărui echipă face parte pugilistul suedez. 

Badou Jack, campionul en titre, a controlat lupta în cea mai mare parte, în timp ce lui Bute i-a lipsit claritatea în lovituri, nu a reușit să lege serii de lovituri, nu a arătat agresivitatea promisă înainte de meci, obținând un rezultat neașteptat pentru specialiști. Bute a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012 și și-a apărat centura de 9 ori. 

Lucian Bute, în vârstă de 36 ani, are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în fața englezului Carl Froch, românul a câștigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în fața canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale, anul trecut în luna noiembrie, în alt meci pentru titlu (IBF). 

Badou Jack (32 ani) a înregistrat, la rândul său, ca profesionist 20 de victorii, între care 12 prin KO, două egaluri și o înfrângere. El a intrat în posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, după victoria la puncte, în unanimitate, înregistrată în fața americanului Anthony Dirrell. Jack, a cărui mamă este suedeză iar tatăl gambian, și-a pus în joc pentru a doua oară centura cucerită anul trecut, după ce a apărat-o cu succes în fața lui George Groves. 

În alt cap de afiș al galei de la DC Armory, britanicul James DeGale l-a învins la puncte (decizie în unanimitate) pe mexicanul Rogelio Medina și și-a apărat titlul IBF la supermijlocie. 

Badou Jack și James DeGale vor lupta în toamnă pentru unificarea titlurilor WBC și IBF la categoria supermijlocie. 
 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă