23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialLucian Bute se resimte după accidentare, dar nu va renunța la box

Lucian Bute se resimte după accidentare, dar nu va renunța la box

Pugilistul Lucian Bute a declarat că nu se va retrage din activitate, după ce a anulat lupta programată pentru 6 decembrie, din cauza unei accidentări la spate.

Bute trebuia să lupte, pe data de 6 decembrie, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar a anunlat confruntarea după ce s-a accidentat la spate. El a declarat că nu se va retrage din activitate și că va continua colaborarea cu Freddie Roach.

"Am auzit mai multe zvonuri în ultimele zile, dar pot să vă spun că nu mă voi retrage şi că Freddie Roach este în continuare antrenorul meu", a declarat Bute, conform Mediafax. El a revenit în țară, după ce a încheiat un stagiu de pregătire în Filipine.

"Sunt foarte dezamăgit, foarte trist", a adăugat boxerul român, referindu-se la anularea luptei cu Bolonti. "Dar nu am nimic de ascuns. Am fost întotdeauna un om onest şi sunt aici pentru a vă răspunde la întrebri", le-a transmis, miercuri, Bute jurnaliştilor canadieni.

Cât priveşte accidentarea sa, Bute a precizat că urmează să efectueze un control RMN pentru a afla exact care sunt problemele. "Nu sunt doctor, dar ştiu că am dureri. Nu pot să vă spun ce am exact, dacă este vorba de ligamente. Pot să merg, pot să urc în maşină, dar nu sunt atât de sănătos pentru a mă lupta sută la sută. Este ghinion. Am simulat un meci şi în runda a opta am simţit ceva. Am terminat cele 12 reprize, dar când am ajuns la hotel m-am simţit rău. A doua zi de dimineaţă, am avut probleme când am vrut să mă dau jos din pat şi la mers", a explicat Bute.

Sportivul, care a precizat că are pentru prima dată în viaţa sa probleme la spate, a declarat că a luat antiinflamatoare, dar nu s-a pus în discuţie să urce în ring accidentat.

În ceea ce priveşte viitorul, Bute a spus că îi trebuie timp pentru a se vindeca fizic şi mental. "Poate să fie nevoie de o săptămână, de o zi sau o lună", a adăugat el.

Lucian Bute nu a exclus posibilitatea de a-l înfrunta pe danezul Mikkel Kessler, o luptă care ar fi fost prevăzută de clubul său Interbox, în cazul unei victorii a românului, la 6 decembrie. "Este o opţiune", a spus Bute, care a lăsat să se înţeleagă că va lupta în 2015.

Presa canadiană a anunţat, la 18 noiembrie, că Lucian Bute s-a accidentat la spate în timpul cantonamentului din Filipine şi nu va putea evolua în meciul cu argentinianul Roberto Bolonti, în gala programată la 6 decembrie, la Montreal.

Bute s-a pregătit în Filipine cu tehnicianul Freddie Roach, alături de campionul mondial Manny Pacquiao.

Pugilistul român în vârstă de 34 de ani a boxat ultima dată la 19 ianuarie, la Montreal, fiind învins atunci la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea.

Bute (31-2, 24 KO) a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie în mai 2012, când a fost învins de britanicul Carl Froch.

Cele mai citite

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă