18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialMadrid Open 2015: Serena Williams, ÎNVINSĂ pentru prima dată în acest an

Madrid Open 2015: Serena Williams, ÎNVINSĂ pentru prima dată în acest an

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, locul 1 WTA, a fost învinsă pentru prima dată în acest an, de sportiva cehă Petra Kvitova, locul 4 WTA, scor 6-2, 6-3, în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, potrivit Mediafax

Petra Kvitova a câştigat, vineri, primul ei meci în faţa Serenei Williams după o oră şi 13 minute.

Ultima jucătoare care a câştigat în faţa americancei a fost Simona Halep, care s-a impus, în octombrie 2014, în partida din Grupa Roşie a Turneului Campioanelor de la Singapore, cu scorul de 6-0, 6-2. De atunci, Williams a obţinut 27 de victorii consecutive.

Totuşi, Williams a mai pierdut un meci, cu scorul de 6-2, 6-1, în faţa sportivei canadiene Eugenie Bouchard, în ianuarie, în Cupa Hopman, o competiţie organizată de ITF, la Perth (Australia), dar care nu figurează în palmaresul oficial WTA.

În finala Madrid Open, Petra Kvitova, care a eliminat-o, joi, pe Irina-Camelia Begu, în sferturi, o va întâlni pe Svetlana Kuzneţova din Rusia, locul 29 WTA.

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, locul 3 WTA, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-2, 6-4, de conaţionala ei Svetlana Kuzneţova, ratând calificarea în finala Madrid Open, ce i-ar fi permis să urce pe poziţia 2 WTA, ocupată acum de Simona Halep.

Şarapova este deţinătoarea trofeului la Madrid şi avea nevoie de o calificare în finală pentru a reveni pe locul 2 WTA, pe care l-a pierdut, la 27 aprilie, după turneul de la Stuttgart.

Citește și: Madrid Open 2015: Maria Şarapova, eliminată în semifinale. Halep rămâne pe locul 2 WTA 

Finalistă în 2014, dar eliminată în primul tur la Madrid, Simona Halep a fost ea acum în postura de a pierde poziţia secundă în ierarhia jucătoarelor profesioniste. Însă românca va fi pe locul 2 şi începând de luni, când va evolua la turneul de categorie Premier 5 de la Roma, unde va fi cap de serie numărul 2. Principala favorită la Foro Italico va fi americanca Serena Williams.

Vineri, după un meci de aproximativ 90 de minute, Kuzneţova, fostă ocupantă a locului 2 WTA în 2007 şi câştigătoare la Roland Garros şi US Open, a obţinut a cincea victorie în faţa Mariei Şarapova, fostă numărul 1 mondial în 2005, din 13 partide disputate.

 

Cele mai citite

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă