3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialMai mulţi bani pentru Andreea Chiţu, vicecampioană mondială la judo

Mai mulţi bani pentru Andreea Chiţu, vicecampioană mondială la judo

Premiul Andreei Chiţu pentru medalia de argint obţinut la Mondialele de judo din Rusia, de 18.500 de lei, dar şi primele antrenorilor ei, vor fi dublate.

Anunţul a fost făcut de Gabriela Szabo care a fost azi la Cluj-Napoca, pentru a felicita echipa feminină de judo şi pe antrenorii acesteia, Florin Bercean şi Simona Richter, după participarea la Campionatul Mondial din Rusia, la care Andreea Chiţu a cucerit medalia de argint a categoriei 52 de kilograme.

"Îi vom ajuta aşa cum i-am premiat pe toţi sportivii care au câştigat medalii la Mondiale. Astfel, pentru argintul de la Campionatul Mondial se va primi premierea dublată", a declarat Szabo, potrivit Mediafax.

Conform legislaţiei în vigoare, Andreea Chiţu ar fi urmat să primească suma de 18.500 de lei, dar aceasta va fi dublată. De asemenea, antrenorul principal, Florin Bercean, poate fi recompensat cu un premiu "cel mult egal cu al sportivului", iar antrenorul secund, Simona Richter, cu 75 la sută din cuantumul premiului primit de antrenorul principal, potrivit legislaţiei.

Gabriela Szabo a discutat cu antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de judo, Florin Bercean, despre condiţiile de pregătire în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio, din 2016, şi a promis că va face toate eforturile pentru susţinerea pregătirii de mare performanţă.

Pe de altă parte, după întâlnirea cu echipa feminină de judo, Gabriela Szabo a dorit să viziteze şi noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca, de 7.300 de locuri, dar accesul nu i-a fost permis.

"Doamna ministru a dorit să viziteze sala, însă administratorul i-a spus că are nevoie de aviz de la primărie, pentru că aşa e procedura. Dânsa a înţeles, nu s-a supărat, mai ales că această vizită nu era în programul său oficial", a declarat Răzvan Sotiriu, director interimar al DJS Cluj.

 

Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă