23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMâine începe Turul Cicilst al Sibiului, cea mai prestigioasă competiție ciclistă...

Mâine începe Turul Cicilst al Sibiului, cea mai prestigioasă competiție ciclistă de șosea din România

Nu mai puțin de 22 de echipe (pro-continentale, continentale și naționale) se vor întrece între 17 și 20 iulie de-a lungul a 501 kilometri pentru a-și adjudeca tricoul galben al Turului Ciclist al Sibiului (UCI 2.1), tur aflat în top 5 al competițiilor de șosea din Europa Centrală și de Est.

Două echipe naționale de ciclism din România se vor înfrunta de data aceasta la competiţie (aceasta fiind o excepție de la regulament, aprobată de Uniunea Ciclistă Internațională) şi se vor bate pentru un loc cât mai bun, dar și pentru tricoul roșu al concursului, cel pentru cel mai bun ciclist român.

Mircea Romașcanu, câștigător al Turului României ca rutier, dar și ca antrenor al selecționatei sau al echipei Dinamo București, a fost desemnat antrenorul echipei naționale a României care va participa la ediția a IV-a a Turului ciclist al Sibiului, programat în perioada 17-20 iulie 2014, decizia fiind luată de Colegiul central al antrenorilor și aprobată de Consiliul director al Federației Române de Ciclism.

Lotul național al României antrenat de Mircea Romașcanu este format din Zoltan Sipos (Dinamo București), Daniel Crista (Bikexpert București), Tamas Csicsaky (Master Ski and Bike Tg. Mureș), Valentin Pleșea (Petrolul Ploiești), Adrian Nițu (Dinamo București), Alexandru George Stancu (Bikexpert București), Nicolae Țintea (Petrolul Ploiești).

Andrei Nechita, câștigător al Turului României ca membru al echipei naționale, în anul 2012, an în care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Londra, participă la Turul Sibiului în cadrul echipei italiene MG Kvis Trevigiani, cu care a semnat anul acesta un contract profesionist.

Componența celeilalte echipe a României nu a fost anunțată de organizatori.

Competiţia a fost deja prefaţată de cea a amatorilor, iar învingătorii se vor urca pe scenă la ceremonia oficială de prezentare a echipelor participante la Turul Ciclist al Sibiului 2014, moment care marchează intrarea în faza a doua a Turului Ciclist al Sibiului 2014, cea în care intră în luptă echipele profesioniste.

Românii au de înfruntat la Sibiu, concurenți de pe trei continente (Europa, Asia, America de Sud). În total, la Sibiu vor concura 147 de cicliști, membrii în 22 de echipe pro-continentale, continentale și naționale. Startul se va da pe 17 iulie, aceasta fiind cea mai prestigioasă competiție ciclistă de șosea din România, una dedicată în special cățărătorilor și mai puțin sprinterilor.

Premiile sunt în valoare de aproape 300.000 de euro și 521 puncte UCI. Turul Ciclist al Sibiului este cotat la categoria 2.1, ceea ce îl situează în top 5 al competițiilor cicliste de șosea din Europa de Sud-Est. TONDACH România este, ca şi la ediţiile anterioare, sponsorul principal al competiţiei.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă