23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMaria Șarapova revine pe teren săptămâna viitoare, în Statele Unite, după suspendarea...

Maria Șarapova revine pe teren săptămâna viitoare, în Statele Unite, după suspendarea de 15 luni pentru dopaj

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova își reia activitatea sportivă luni, într-un meci programat în cadrul unui turneu demonstrativ care va avea loc în orașul Las Vegas (SUA), informează AFP citată de Agerpres.

Maria Șarapova a fost suspendată pentru dopaj cu meldonium pentru o perioadă de doi ani, dar sancțiunea inițială a fost redusă la 15 luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Șarapova va participa la World Team Tennis Smash Hits, destinat strângerii de fonduri pentru Fundația Elton John de luptă împotriva SIDA.

"Sunt cu adevărat nerăbdătoare să revin pe teren pentru o cauză atât de importantă. De foarte mult timp își doresc să particip la acest eveniment", a precizat rusoaica.

Fosta nr.1 mondial va avea ca parteneri, cu această ocazie, legende ale tenisului precum John McEnroe, Andy Roddick și Martina Navratilova.

Maria Șarapova nu a mai apărut pe terenurile de tenis de la Openul Australiei 2016, desfășurat în luna ianuarie, unde a fost eliminată în sferturile de finală de marea sa rivală Serena Williams.

În cursul turneului australian ea a fost depistată pozitiv la meldonium, medicament plasat de la 1 ianuarie pe lista produselor interzise de Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA).

Jucătoarea rusă a primit inițial o suspendare de doi ani din partea Federației Internaționale de Tenis (ITF), însă TAS, instanța supremă a justiției sportive, i-a redus pedeapsa la 15 luni.

Revenirea oficială a Mariei Șarapova în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA) va avea loc pe 26 aprilie 2017.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă