5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMariana Bitang: Abilitățile noastre profesionale n-au fost puse la încercare. Nu am...

Mariana Bitang: Abilitățile noastre profesionale n-au fost puse la încercare. Nu am avut cu cine lucra

Antrenoarea Mariana Bitang a vorbit, luni seara, la Realitatea RV, despre problemele din sportul românesc, cât și despre abilitățile tinerei generații de gimnaste, în contextul în care România a ratat, duminică, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, pentru prima dată după 48 de ani.

Mariana Bitang a declarat că finanțarea a dispărut „total” în acest domeniu, iar antrenorii lucrează pe salarii „de mizerie”. Potrivit antrenoarei, o parte dintre copii au o bază de elemente pusă greșit, din cauza condițiilor proaste.

„Finanțarea a dispărut total la nivelul de bază. Am avut de ales dintr-un număr redus de copii. Antrenorii lucrează pe salarii de mizerie. Devenim ridicoli că redeschidem subiectul. De ce am ajuns în situația asta? Lumea spune să aducem un antrenor din străinătate. Nu rezolvăm problemă așa. Tu când preiei un copil la 14 ani sau la 12 ani, la juniori, el vine cu o bază de elemente. Dacă baza e pusă greșit, e din cauză că nu sunt condiții. Sunt cluburi care au condiții de acum 30 de ani. Va invit să facem o vizită la Dinamo. Să vedeți condițiile. Se sapă la sală de 4 ani și încă n-am terminat”, a declarat ea.

Totodată, antrenoarea a continuat spunând că, în calitate de antrenor, „trebuie să ai pe cine să antrenezi”.

 

„În calitate de voluntari am ajutat. Noi suntem antrenori, ca să intri în sală trebuie să ai pe cine să antrenezi. Fetele aveau probleme mari de sănătate. Problemele erau cronice, n-au putut fi soluționate într-un interval atât de scurt. Una din fete a fost internată de 2 ori… Abilitățile noastre profesionale n-au fost puse la încercare, n-am avut cu cine lucra. Când un copil spune "mă doare", n-ai pe cine să antrenezi. Vă reamintesc că a fost un scandal la adresa noastră, că am avea metode dure de antrenorat. Că gimnastică ar fi apanajul fostelor țări comuniste. Noi n-am mai investit în gimnastică. Suntem vinovații de serviciu: Belu și Bitang", a conchis Mariana Bitang.

Pentru prima dată după 48 de ani, echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, după ce a ajuns pe locul 5 la finalul primelor trei din cele patru subdiviziuni ale turneul preolimpic de la Rio, în condiţiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă.

Eechipa feminină a României a participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice în 1956, la Melbourne, când a cucerit medalia de bronz. Singura sa neparticipare a fost în 1968, în Mexic, atunci când nu existau calificări, însă forurile de conducere comuniste de la acea vreme ar fi considerat că România nu poate alinia o echipă de valoare, astfel că a fost declinată participarea.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă