11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPatinajul artistic românesc este salvat de mall

Patinajul artistic românesc este salvat de mall

Marina Beşchea, arbitru International în cadrul Skating Union, consideră că mall-urile salvează pentru moment patinajul artistic, având în vedere că de trei ani Bucureştiul este singura capitală europeană fără un patinoar, informează Agerpres.

Marina Beşchea este organizatoarea unui spectacol demonstrativ denumit “Memorialul Nicolae Bellu”. 

“Am reuşit să adunăm peste 50 de sportivi pentru acest spectacol, un spectacol privat, pentru că de peste trei ani noi nu mai avem niciun fel de susţinere de la minister. Prin acest eveniment continuăm lupta tatălui meu, Nicolae Bellu, pentru patinajul artistic din Bucureşti. Am ajuns la cea de-a treia ediţie şi vom lupta până la capăt, chiar dacă în fiecare an sunt mai puţini sportivi în Bucureşti. Practic numărul lor s-a înjumătăţit din 2013, când a fost închis patinoarul Flamaropol. Suntem singura capitală europeană fără un patinoar olimpic. Acest mall este casa noastră, fără el noi, cei din acest acest sport, nu putem exista. Pentru un sportiv, mall-ul a devenit casa lui. Practic altfel nu îşi poate continua activitatea. Mall-urile salvează patinajului artistic bucureştean pentru moment. Autorităţile au impresia că putem continua aşa, dar este fals”, a declarat arbitrul internaţional. 

Marina Beşchea a explicat că sportivii bucureşteni sunt obligaţi ca la vârsta de 12-13 ani să renunţe la patinajul artistic din cauza absenţei unui patinoar. “Ne antrenăm aici în mall, la Cotroceni on Ice, şi le mulţumim, dar patinoarul este prea mic. Un copil de peste 12-13 ani este aproape imposibil să performeze pe acest patinoar. Practic, când un copil ajunge la 12-13 ani, vârstă la care se poate afirma internaţional, e obligat să renunţe la patinajul artistic din cauza absenţei unui patinoar”, a spus Marina Beşchea. 

Ea a atras atenţia că până la finalizarea construcţiei unui nou patinoar Capitala ar putea rămâne fără niciun sportiv. “Autorităţile au uitat de sportivii de patinaj din Bucureşti, practic nu le pasă de noi. S-au împlinit trei ani de când s-a închis singurul patinoar din Bucureşti, au fost nişte promisiuni false din partea ministerului pentru a scăpa de noi. Patinoarul care se intenţionează să se construiască va fi gata poate peste 3-5 ani, dar încă nu s-a început demolarea celui vechi. În această perioadă putem pierde toţi sportivii din Bucureşti. Iar pentru a creşte sportivi de patinaj artistic este nevoie de cel puţin zece ani. Noului ministrul al Sportului şi noului primar al Capitalei le transmit să nu ne ignore, aşa cum au făcut predecesorii lor, şi să ne construiască un patinoar destinat antrenamentelor”, a menţionat Marina Beşchea. 

Aproximativ 50 de sportivi au participat, vineri, la spectacolul demonstrativ de patinaj artistic “Memorialul Nicolae Bellu” organizat în mall-ul AFI Cotroceni. Spectacolul a ajuns la cea de-a treia ediţie şi este singurul de acest gen din ţară, organizarea lui având ca scop promovarea patinajului artistic.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă