13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMayweather a pierdut centura WBO. Cine l-a făcut K.O. pe cel mai...

Mayweather a pierdut centura WBO. Cine l-a făcut K.O. pe cel mai bun pugilist din istorie!

Flyod Mayweather a pierdut titlul câștigat după “meciul secolului”, în fața lui Manny Pacquiao, într-o partidă cu o bursă de 300 milioane dolari. WBO i-a retras centura la categoria supermijlocie după ce americanul nu a răspuns solicitărilor forului.

Mayweather, 38 ani, trebuia să plătească o taxă de 200.000 dolari către WBO, pentru titlul câștigat prin decizie în unanimitate în fața lui Pacquiao și să renunțe la centurile WBC și WBA, la categoria supermijlocie (69,6 kg). Pugilistul nu a îndeplinit niciuna dintre aceste condiții, conform site-ului oficial al WBO.

Regulamentul prevede că un campion la una dintre categoriile WBO, cum este și cazul lui Mayweather, nu poate deține titluri la mai multe categorii. Americanul are în palmares, pe lângă centurile WBO, WBA, WBC, la semimijlocie (66,6 kg), și centurile WBA și WBC la altă categorie, la 69,6 kg.

Citește și Mayweather i-a luat centura lui Pacquiao. Cum a câștigat americanul al treilea titlu

Retragerea titlului nu este tocmai o surpriză, având în vedere că Mayweather a anunțat încă de după meciul cu Pacquiao că intenționează să renunțe la centurile sale de la categoria 66,6 kg deoarece va mai boxa un singur meci până la retragere și în plus “vrea să le acorde și altor tineri șansa de a se impune”.

Pe de altă parte presa americană vorbește despre o încercare a lui Mayweather de a renunța la centuri tocmai pentru a nu plăti taxe, asta în ciuda faptului că este unul dintre cei mai bogați sportivi din istorie, încasând 180 milioane dolari numai de la lupta cu Pacquiao.

Floyd Mayweather a anunțat că ultima sa partidă din carieră va fi una fără vreo miză la un titlu.

Americanul mai are termen două săptămâni pentru a contesta această decizie, însă este greu de crezut că va încerca să schimbe decizia forului internațional. În aceste condiții WBO i-ar putea acorda titlul lui Timothy Bradley, 31 de ani.

Citește și Mayweather – Pacquiao: Cifre record la meciul secolului. Au câștigat cât cât Ronaldo, Messi și LeBron într-un an

 

 

 

 

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă