16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialMayweather i-a luat centura lui Pacquiao. Cum a câștigat americanul al treilea...

Mayweather i-a luat centura lui Pacquiao. Cum a câștigat americanul al treilea titlu

Floyd Mayweather (SUA) a câștigat cel mai așteptat meci al ultimilor 20 de ani, împotriva filipinezului Manny Pacquiao, disputat duminică dimineaţă, la MGM Grand Arena din Las Vegas.

Mayweather s-a impus în cadrul meciul de la categoria supermijlocie, prin decizia arbitrilor. Cei trei arbitri-judecători i-au acordat victoria lui Mayweather în unanimitate: 118-110, 116-112 şi 116-112. Meciul a fost arbitrat de americanul Kenny Bayless. Arbitri-judecători au fost Bert Clements, Dave Moretti şi Glenn Feldman, potrivit Mediafax.

Mayweather deţine centurile WBC şi WBA la categoria semimijlocie, iar acum va avea şi centura WBO, care era deţinută de Pacquiao. Floyd Mayweather, în vârstă de 37 de ani, este neînvins acum în 48 de meciuri, iar Manny Pacquiao, în vârstă de 36 de ani, are 57 de victorii şi şase înfrângeri în 65 de partide.

Începutul partidei a fost întârziat aproximativ o oră din cauza problemelor la reţeaua pay-per-view, conform anunţului făcut de televiziune care au deţinut drepturile pentru acest meci.

Pacquaio a intrat în ring pe acordurile melodiei “Mă lupt pentru Filipine”, interpretată chiar de pugilistul filipinez. În drumul spre ring, Manny Pacquaio şi-a făcut un “selfie” alături de antrenorul Freddie Roach şi staff-ul său. În ring, Pacquaio s-a dus într-un colţ în care a îngenuncheat şi s-a rugat.

Imnul statului Filipine a fost cântat de Gail Banawis, alături de The Word, iar imnul SUA a fost intonat de Jamie Foxx.

Centura decernată învingătorului este fabricată din piele, conţine aur, argint şi 3.017 pietre preţioase, fiind realizată de 20 de artizani mexicani, care au lucrat la ea mai multe săptămâni. Pe centură sunt reproduse steagurile celor 167 de ţări afiliate WBC şi chipurile lui Pacquiao, Mayweather, Mohamed Alí şi José Sulaimán.

Această întâlnire a beneficiat de cea mai mare bursă din istorie, 300 de milioane de dolari (274 de milioane de euro), care va fi împărţită între cei doi pugiliști.

Citește și Mayweather – Pacquiao: Cifre record la meciul secolului. Vor câștiga cât Ronaldo, Messi și LeBron într-un an

La partidă au asistat numeroase personalităţi din lumea artistică sau a sportului precum Andre Agassi, Steffi Graf, Magic Johnson, Evander Holyfield, Tom Brady, Paris Hilton, Adrien Brody, Sting, Jake Gyllenhaal, Denzel Washington, Bradley Cooper, Liv Schreiber, Mark Wahlberg, Drew Barrymore, Beyonce sau Robert De Niro. Pugilistul român Lucian Bute a fost și el prezent la meciul secolului.

 

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă