15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialMedalia mondială, obiectivul irealizabil fără briza mării

Medalia mondială, obiectivul irealizabil fără briza mării

Campioanele europene de la spadă se află la Constanţa pentru penultimul cantonament înainte de Campionatul Mondial.

La două săptămâni de la neaşteptatul succes din Franţa, lotul naţional de spadă munceşte pe brânci pentru o medalie mondială. Clasic, „locul crimei” este plaja Modern din Constanţa, iar Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Maria Udrea şi Ana Zdanovshi îşi încarcă bateriile cu „ture” pe nisip şi stretching, sub atenta supraveghere a tehnicianului Octavian Zidaru.

„Primele zile au fost chiar chinuitoare, dar acum ne-am intrat în ritm. Ciudat este că mergem direct la munte şi nu ştiu cum vom reacţiona la schimbarea de altitudine, dar acolo mergem în primul rând să lucrăm la sală. Nu ne e frică de nimic”, rezumă liderul Ana Maria Brânză cantonamentul, dar gândul îi zboară către Kazan şi medalia mondială. „Suntem favorite datorită rezultatului european, dar va fi mult mai greu. Simt însă că avem o echipă deosebită şi că putem obţine medalia”, completează campioana.

Simona Gherman, revenită pe planşă după doi ani de absenţă, simte acelaşi lucru şi nu-şi ascunde optimismul, chiar dacă „rana” de la Londra nu e vindecată. „Sunt şi eu surprinsă că am reuşit să ajung atât de sus, atât de repede, mai ales că revenisem cu mare teamă. Nu ştiam ce voi găsi la competiţiile internaţionale, dar după primele schimburi mi-am dat seama că pot face faţă. Doar cu fetele noi am probleme mari şi de aceea am şi pierdut la individual. Pur şi simplu n-am ştiut ce poate adversara, ce stil are, ce greşeli face. La Mondial va fi infinit mai greu. Suntem echipa de bătut şi pretenţiile sunt deja foarte mari. Nu-mi pare rău însă că mergem din postura campioanei europene la această competiţie şi sunt sigură că prindem podiumul”, a completat Simona Gherman.

Tot despte echipă vorbeşte şi Simona Pop, ultimul titular cert şi o surpriză frumoasă la Strasbourg. „Suntem o echipă şi acesta este cel mai frumos sentiment. Mă simt foarte bine alături de fete şi simt că ne omogenizăm cu fiecare concurs. Va fi însă din ce în ce mai greu pentru că deja adversarele îmi învaţă stilul şi la individual este tot mai greu să le surprind. De ce am ratat medalia? (râde – n.r.) Am prins o zi de groază în care m-am trezit cu faţa la cearşaf. Cred că pierdeam cu oricine în ziua aia”, ne-a spus Simona Pop.

Octavian Zidaru, în schimb, are şi alte probleme decât antrenamentul. Trebuie să decidă între Maria Udrea şi Ana Zdanovschi, cel de-al patrulea nume din lot, ştiind că de asta depinde stabilitatea echipei. E bucuros pentru rezultatul european, şi optimist pentru Mondial, iar gândurile sale merg chiar mai departe, către Brazilia şi Rio.

Vrem medalie la Kazan

„Am făcut surpriza, asta e clar. Ucraina avea în lot campioana olimpică, Rusia era campioana mondială, Italia e Italia. Şi le-am bătut pe toate printr-un joc de echipă perfect. Acesta a fost şi avantajul nostru, faptul că fetele s-au apropiat atât de tare încât fac orice una pentru cealaltă, ori asta contează cel mai mult în proba pe echipe. Ce vrem la Kazan? Medalie, pentru că nu mergem degeaba până acolo. Mai sunt însă China, SUA, Coreea, deci vom avea de tras”, a punctat Octavian Zidaru. 

Cele mai citite

Roger Corman, regizorul „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta de 98 de ani

Roger Corman, care a regizat o serie de filme de cult, printre care „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta...

Desantul cu 2000 de parașutiști simula recucerirea unei baze militare ocupate. Codul galben poate bloca sprijinul NATO pentru România

Aproape 2000 de parașutiști din armatele țărilor NATO, care trebuiau să realizeze un desant în inima Transilvaniei, au fost obligați să-și amâne exercițiul cu...

Șeful Lufthansa își exprimă frustrarea în legătură cu problemele Boeing

Întârzierile de livrare a avioanelor de la Boeing sunt „extrem de enervante” și costă Lufthansa foarte mulți bani, dar constructorul american de avioane ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă