9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMedalii de bronz pentru România la spadă şi sabie

Medalii de bronz pentru România la spadă şi sabie

România a câştigat astăzi două medalii de bronz la CE 2016 de scrimă: una la concursul masculin de sabie şi alta la concursul feminin de spadă.

Echipa de sabie a României, în componenţă cu Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu şi Alin Badea, a câştigat sâmbătă medalia de bronz la Campionatele Europene 2016 de scrimă de la Torun (Polonia), după ce a învins în finala mică Ungaria cu 45-32. 

România a învins Turcia (45-22) în optimi, Franţa (45-42) în sferturi, dar a fost învinsă de Rusia în semifinale cu 45-32.

Pe de altă parte, echipa feminină de spadă a României, în componenţă cu Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Loredana Dinu şi Simona Pop, a câştigat medalia de bronz la Campionatele Europene de scrimă de la Torun (Polonia), după ce a învins Ungaria cu 27-19 în finala mică a competiţiei pe echipe, informează Agerpres. 

România s-a calificat direct în sferturi, unde a învins Polonia (45-26), dar a cedat apoi în faţa Franţei (36-41) în semifinale. 

În 2015, la Montreux, în Elveţia, România a cucerit medalia de aur pe echipe la spadă feminin.

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă