12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMedialia de aur pentru judoka Daniel Natea, la turneul Masters de la...

Medialia de aur pentru judoka Daniel Natea, la turneul Masters de la Guadalajara

Judoka român Daniel Natea a câştigat, duminică, medalia de aur la categoria +100 kg, la turneul Masters de la Guadalajara (Mexic), informează Agerpres.

Natea a trecut în optimi de mexicanul Jose Cuevas, în sferturi a câştigat în faţa japonezului Hisayoshi Harasawa, care era neînvins de doi ani, în semifinale a dispus de azerul Uşanghi Kokauri, iar în finală l-a învins pe israelianul Ora Sasson. 

Turneul Masters a fost ultima competiţie pentru sportivul nostru înaintea Jocurilor Olimpice, iar acest succes îi asigura lui Natea prezenţa în primii 8 judoka în clasamentul mondial la categoria +100 kg şi o şansa în plus la o medalie olimpică.

Andreea Chiţu a ocupat locul 5 la cat. 52 kg, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu italianca Odette Giuffrida. În optimi, românca a trecut de Lux Olvera (Mexic), în sferturi a câştigat la Gili Cohen (Israel), dar a pierdut semifinala ci rusoaica Natalia Kuziutina. 

La cat. 48 kg, Monica Ungureanu s-a impus în primul tur în faţa turcoaicei Ebru Şahin, dar apoi a cedat în disputa din optimi cu Julia Figueroa (Spania). 

La competiţie au participat 231 de sportivi din 51 de ţări, 115 la masculin şi 116 la feminin. 

Japonia a ocupat primul loc în ierarhia pe medalii, cu cinci de aur şi două de bronz, urmată de Azerbaidjan, d de aur şi 2 de bronz, SUA, 2 de aur.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă