20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMichael Jordan, cel mai bine plătit sportiv retras din activitate

Michael Jordan, cel mai bine plătit sportiv retras din activitate

Michael Jordan, unul dintre cei mai buni baschetbaliști ai lumii, este cel mai bine plătit sportiv retras din activitate. Cifrele stau mărturie, în condițiile în care doar în 2015 fostul baschetbalist a adunat fabuloasa sumă de 110 milioane de dolari (98 de milioane de euro).

Revista americană Forbes a publicat miercuri un articol amplu, în care prezintă sumele încasate anual de de Jordan, cele mai mari provenind din diverse contracte de sponsorizare.

De şase ori campion în NBA cu Chicago Bulls, Jordan, care s-a retras definitiv în 2003, a primit 100 milioane de dolari de la firma de echipament sportiv Nike, care îi foloseşte numele pentru celebra gamă de ghete, ale cărei vânzări au crescut cu 16%, anul trecut, în Statele Unite.

Jordan, care este principalul acţionar al echipei Charlotte Hornets, câştigă mai mult în prezent decât în perioada în care făcea istorie în NBA, alături de Bulls.

Americanul este urmat în acest clasament de fostul internaţional englez David Beckham (65 milioane dolari) şi de fostul jucător american de golf Arnold Palmer (60 milioane dolari), fiecare dintre ei colecţionând contracte de parteneriat şi împrumutându-şi numele unor produse diferite, în întreaga lume.

Jack Nicklaus, o altă legendă a golfului, ocupă locul 6 (26 milioane dolari), graţie în principal concepţiei parcursurilor de golf din lumea întreagă, în faţa lui Shaquille O'Neal, care, de la părăsirea NBA, a devenit, între altele, consultant TV (22 milioane dolari), şi a fostului pilot Roger Penske, aflat la conducerea unui imperiu de automobile (20 milioane dolari).

Un alt fost mare baschetbalist al lui Los Angeles Lakers, Magic Johnson, se află pe locul 10 (18 milioane dolari), graţie consorţiului prezent în asigurări, cinema şi sport pe care îl conduce.

Brazilianul Pele ocupă locul 13 (14 milioane dolari), în faţa primei femei prezente în acest clasament, fosta jucătoare chineză de tenis Na Li (14 milioane dolari), care s-a retras din activitatea sportivă în 2014.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă