17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialMichael Phelps ratează Mondialele de nataţie. El a fost suspendat de Federaţia...

Michael Phelps ratează Mondialele de nataţie. El a fost suspendat de Federaţia Americană de Nataţie

Michael Phelps nu va participa la Campionatele Mondiale de la anul. El a fost suspendat şase luni de Federaţia Americană de Nataţie după ce a fost arestat, săptămâna trecută, pentru că s-a urcat la volan băut.

Phelps a fpst prins de poliţişti în timp ce îşi conducea maşina cu cu 135 km/h pe o porțiune de autostradă în care viteza era limitată la 72 km/h, potrivit Agerpres.

"Michael a recunoscut public consecințele actelor sale, responsabilitatea pe care o are ținând cont de statutul său special în lumea sportului și pașii necesari pentru ameliorare", a declarat președintele Federației americane, Chuck Wielgus.

Michael Phelps, cel mai titrat olimpic din nataţie este client vechi al poliţiei. În urmă cu zece ani, el a fost pedepsit cu 18 luni de supraveghere tot pentru infracţiunea de conducere în stare de ebrietate, iar în 2009, a fost suspendat 3 luni după ce a publicat o poză în care fuma marijuana.

Phelps are 29 de ani şi a cucerit 22 de medalii, dintre care 18 de aur, la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice- Atena-2004, Beijing- 2008 şi Londra- 2012. De altfel, americanul s-a retras după Jocurile Olimpice de la Londra, dar  revenit asupra deciziei în primăvara acestui an. Phelps vrea acum să bifeze a patrab olimpiadă consecutivă- Rio de Janeiro, 2016.

 

Cele mai citite

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan: “Bilanțul lui este matematic zero”

Candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, Sebastian Burduja, a criticat dur activitatea actualului edil, Nicușor Dan, într-o conferință de presă susținută...

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă