4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMicii rugbiști constănțeni au făcut surpriza la București

Micii rugbiști constănțeni au făcut surpriza la București

Victoria Cumpăna s-a impus în al doilea turneu național pentru copii, deși a trecut peste o atmosferă ostilă.

Competițiile pentru copii sunt, de fiecare dată, cu totul speciale, iar la rugby, orgoliile par nemăsurate. După ce au pierdut chiar acasă primul turneu național, la esaveraj, elevii lui Florin Băcioiu au dat lovitura la București, în al doilea turneu dintre cele cinci care vor decide campioana. Victoria Cumpăna și-a depășit clar adversarii și a trecut singurul hop major, finala grupei cu Dinamo, și copiii au venit fericiți acasă și speră să ia titlul peste fix două luni.

Acum două săptămâni, la Constanța, Victoria Cumpăna a pierdut trofeul, deși nu a pierdut nici un meci. Eficacitatea superioară a copiilor de la RC Antonio în meciurile anterioare a făcut diferența, iar lacrimile de la final n-au mai contat. Triști, elevii lui Florin Băcioiu au promis răzbunare, chiar la București, și au reușit să se revanșeze după un turneu perfect în care au trecut peste toate neajunsurile. „Copiii merită toate felicitările, iar mulțumirile merg către susținători, autoritățile locale și AJR. A fost un turneu foarte bun, pe care l-am câștigat meritat și care ne dă speranțe că avem o generație frumoasă. Mai sunt însă trei hopuri până la titlul național și vrem să le trecem cu brio”, ne-a spus antrenorul piticilor din Cumpăna. La București, Victoria a fost trimisă în Grupa A și până la ultimul meci a defilat: 25-5 cu ACS Șoimii I București, 25-0 cu RC Grivița Roșie București, 45-5 cu CSO Pantelimon.

Ultimul meci din grupă, cu Dinamo, scor 15-10, a decis și finalista, astfel că a fost unul pe muchie de cuțit, mai ales că Victoria a fost singura echipă din afara Bucureștiului ajunsă atât de sus, iar susținerea fanilor a fost inexistentă.

„Meci de caracter pentru copiii noștri. Atmosfera a fost incendiară, cu vuvuzele și încurajări cât cuprinde pentru dinamoviști, dar am fost mai buni. Copiii noștri au avut un moment de cumpănă când Dinamo a redus scorul la 10-5, iar unii chiar au plâns pe teren, dar ne-am adunat și am ajuns în finală, unde n-am avut probleme”, a completat antrenorul. Finala a fost o dulce răzbunare pentru turneul precedent, constănțenii reușind să treacă cu 15-0 de RC Antonio Junior prin reușitele căpitanului Alexandru Neagu și dublei marcate de către David Pătru.

După o mică vacanță, alte trei turnee

David Pătru a fost declarat și cel mai bun jucător al turneului. Matei Ionescu a luat și el un premiu individual, pentru cel mai bun placheur, excursia la București fiind una deosebită. După București, copiii intră într-o foarte scurtă vacanță, următorul turneu fiind programat la începutul lunii august, la Iași, în a doua jumătate a lunii copiii urmând să revină la Constanța pentru turneul 4, iar înainte de debutul anului școlar, tot la București, pentru turneul final care va decide și campioana. 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă