12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMuguruza va ataca locul 2, ocupat de Simona Halep, la Turneul Campioanelor....

Muguruza va ataca locul 2, ocupat de Simona Halep, la Turneul Campioanelor. Ce șanse are iberica?

Sportiva iberică Garbine Muguruza, locul 4 WTA, va deveni a treia jucătoare a lumii, înaintea Turneului Campioanelor de la Singapore și va avea liber spre poziția a doua, ocupată de Simona Halep.

Halep și Muguruza ar putea avea chiar și un meci direct în competiția care debutează pe 25 octombrie, însă numai dacă vor trece de grupe.

Muguruza va urca pe locul 3 mondial, pe 26 octombrie, după ce Maria Șarapova, actuala ocupantă a acestei poziții, va pierde punctele câștigate anul trecut în cadrul Turneului Campioanelor. Conform regulamentului WTA înaintea turneului de la Singapore jucătoarelor le sunt retrase punctele câștigate în această competiție cu un an înainte. Astfel Simona Halep va pierde și ea cele 890 puncte, însă acest lucru nu o va afecta în clasament. 

Citește și Simona Halep, lider mondial în Cursa spre Singapore! Muguruza, principala amenințare

Ce șanse are Muguruza să urce până pe 2 WTA

Muguruza are în acest moment 4.690 de puncte, pe care și le va păstra până la Singapore. Cum Simona Halep va avea un avans de circa 1.100 puncte, pentru iberică va fi destul de dificil să încerce o pătrundere pe locul al doilea mondial, însă nu va fi imposibil.

Muguruza o va putea depăși pe Halep doar în cazul în care ar câștiga toate cele trei meciuri din grupă, iar apoi ar lua și titlul. În schimb Halep ar trebui să fie eliminată după ce pierde toate meciurile din grupă. Cu alte cuvinte Simona își putea păstra locul 2 mondial dacă va reuși cel puțin o victorie la Turneul Campioanelor.

Simona Halep nu o va putea detrona pe Serena Williams, care și-a anunțat retragerea pentru tot restul anului, chiar și dacă românca ar câștiga toate meciurile din Singapore.

Halep și Muguruza ar putea avea cele mai importante dueluri din prima parte a anului 2015, în condițiile în care ambele vor lupta pentru al doilea loc, sau chiar pentru poziția de lider, cea din urmă în cazul în care Williams va ieși treptat din circuit.

Citește și UPDATE. Victor Hănescu și-a revenit, după ce s-a prăbușit inconștient la turneul de la Rennes

 

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...
Ultima oră
Pe aceeași temă