13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialNa Li şi-a confirmat retragerea din activitate

Na Li şi-a confirmat retragerea din activitate

Na Li nu va mai juca tenis. Cel puţin nu în circuitul profesionist. Anunţul retragerii a fost făcut, azi, chiar de ssportiva din China, fost număr doi mondial .

"Deoarece nu mai sunt în măsură să joc la acelaşi nivel am luat decizia care se impune: să mă retrag din activitate. Ceea ce am realizat în carieră depăşeşte toate visele mele şi cea mai mare mândrie este că am adus glorie ţării", a declarat jucătoarea de 32 de ani, câştigătoare a Australian Open în acest an şi laureată la Roland Garros în 2011.

Jucătoarea a explicat că vrea să dedice mai mult timp familiei şi a menţionat că a avut un an "2014 foarte dificil", potrivit Mediafax.

După victoria obţinută în ianuarie la Australian Open, jucătoarea chineză, fostă numărul 2 mondial, a declarat forfait, la finalul lunii iulie, pentru turneele de la Montreal, Cincinnati şi US Open, din cauza unei accidentări la genunchi.

Sportiva spera să revină în competiţii la Wuhan, oraşul ei natal, din centrul Chinei, sau la Beijing, în a doua jumătate a lunii septembrie.

Li Na a câştigat nouă turnee la simplu şi premii în valoare totală de 16,7 milioane de dolari, fiind prima jucătoare de tenis din Asia care cucereşte un titlu de Grand Slam.

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă