10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialNadal spune că nu s-a drogat

Nadal spune că nu s-a drogat

Spaniolul Rafael Nadal a respins, sâmbătă, acuzaţiile lui Roselyne Bachelot, fost ministru francez al Sporturilor, care a lăsat să se înţeleagă în această săptămână că fostul lider mondial a fost suspendat în trecut pentru dopaj, informează AFP.

"Eu?", a răspuns jucătorul spaniol prezent la Mastersul 1000 de la Indian Wells la o întrebare legată de trecutul său când ar fi pretins că este accidentat, dar în realitate a ispăşit o suspendare după un control pozitiv.

"Puteţi să întrebaţi Federaţia internaţională, puteţi să întrebaţi Agenţia Mondială Antidopaj, puteţi să întrebaţi pe toată lumea", a adăugat jucătorul cu nouă titluri la Roland Garros.

"N-am făcut nimic de acest gen, nu aş face niciodată, nu vreau să vorbesc despre asta", a adăugat el, vizibil iritat.

"Am muncit din greu în toată cariera mea pentru a avea palmaresul pe care îl am şi a venit momentul să mi se facă dreptate. Sunt obosit de toate aceste lucruri, vreau dreptate", a adăugat el, fără a preciza dacă va depune sau nu o plângere, aşa cum anunţase unchiul său Tomi, împotriva doamnei Bachelot.

Întrebată în legătură cu controlul pozitiv al Mariei Şarapova, marţi, pe platoul D8, televiziune unde oficiază în calitate de comentatoare, Roselyne Bachelot l-a acuzat pe Nadal că a simulat o accidentare pentru a se sustrage unui control antidoping pozitiv.

La rândul său, francezul Zinedine Zidane şi-a manifestat sâmbătă susţinerea pentru Rafael Nadal, simţindu-se "prost" pentru starul tenisului spaniol vizat de acuzaţii de dopaj formulate de Roselyne Bachelot, fost ministru francez al Sporturilor.

"El este un gentleman, el a afişat clar valorile sale şi toată lumea îl apreciază. Este un profesionist şi îl cunosc puţin. Mă simt prost pentru ce s-a spus despre el. Acum, ce trebuie să facă 'Rafa' este să lase toate aceste lucruri deoparte şi să considere că toţi iubitorii sportului îl iubesc pe 'Rafa' Nadal, fie că sunt francezi, spanioli sau americani. Este un jucător spectaculos şi reţin în ce-l priveşte", a adăugat antrenorul francez.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă