18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialNaționala de handbal feminin a României și-a aflat adversarele din preliminariile Euro...

Naționala de handbal feminin a României și-a aflat adversarele din preliminariile Euro 2016

România va evolua în grupa 1 preliminară a Euro 2016, care va avea loc în Suedia. Elevele lui Ryde se vor duela cu reprezentativele Norvegiei, Belarusului şi Lituaniei, conform tragerii la sorţi de joi.

În faza a doua a preliminariilor CE din 2016 vor intra 28 de echipe naţionale, între care se numără şi cea a României, acestea urmând să lupte pentru cele 15 locuri calificante la turneul final, conform Mediafax.

Şase echipe naţionale, Azerbaidjan, Bulgaria, Insulele Feroe (grupa A) şi Finlanda, Israel şi Kosovo (grupa B), vor juca în prima fază a preliminariilor, doar câştigătoarea fiecărei grupe urmând să se califice în faza a doua.

Grupele din faza a doua au fost decise, joi, prin tragere la sorţi, componenţa acestora fiind următoarea: Norvegia, România, Belarus, Lituania (grupa 1), Serbia, Cehia, Ucraina, Italia (2), Spania, Olanda, Austria, câştigătoarea grupei A din faza I (3), Muntenegru, Croaţia, Macedonia, Slovenia (4), Ungaria, Polonia, Slovacia, câştigătoarea grupei B din faza I (5), Danemarca, Rusia, Turcia, Portugalia (6), Franţa, Germania, Islanda, Elveţia (7).

La tragerea la sorţi de la Kristianstad, echipa României s-a aflat în urna a doua valorică.

Meciurile se vor disputa în sistemul tur-retur în intervalul octombrie 2015-iunie 2016, iar primele două clasate din fiecare grupă, plus încă o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament, se vor califica la turneul final al Campionatului European din 2016 (4-18 decembrie, Suedia).

Cele mai citite

Goluri românești în Turcia! Sorescu și Drăguș au marcat pentru Gaziantep

Internaţionalii români Deian Sorescu şi Denis Drăguş au marcat câte un gol în partida pe care Gaziantep FK a pierdut-o cu scorul de 2-4...

Fascinația Jackpot-urilor: povești reale din Las Vegas și legende din lumea filmului

În fiecare domeniu există cuvinte specializate care își fac loc în limbajul uzual și devin cunoscute pentru toată lumea. Un astfel de cuvânt este...

Paris Saint-Germain a cucerit titlul cu numărul 12 în Franța

Chiar dacă a remizat pe teren propriu, scor 3-3, în partida cu Le Havre, Paris Saint-Germain a cucerit titlul de campioană a Franţei, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă