16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialNaţionala feminină de handbal a României, prima victorie la Rio

Naţionala feminină de handbal a României, prima victorie la Rio

Naţionala de handbal feminin a României a reuşit prima victorie la Jocurile Olimpice de la Rio. "Tricolorele" au învins pe Muntenegru cu 25-21, în etapa a treia din Grupa A, şi păstrează şanse la calificarea în sferturile de finală.

După înfrângerile cu Angola şi Brazilia, fetele lui Tomas Ryde s-au mobilizat şi au obţinut succesul care le permite să spere că vor reuşi să avanseze în sferturile turneului olimpic.

Împotriva Muntenegrului, România nu s-a putut desprinde până în finalul primei reprize, când trei goluri consecutive au stabilit rezultatul pauzei, 11-9 pentru "bronzul" ultimei ediţii a Campionatului European.

Paula Ungureanu a fost cea mai bună jucătoare a "tricolorelor" în prima parte, intervenţiile sale trecând în plan secund jocul nu foarte reuşit al Cristinei Neagu, care a înscris totuşi de patru ori. Lucrurile s-au schimbat, însă, la reluare.

Dacă Paula a continuat să facă minuni în poartă, cea mai bună handbalistă a lumii s-a dezlănţuit şi datorită celor şase goluri marcate de ea în repriza a doua, româncele s-au desprins la trei şi apoi la patru lungimi.

Finalul i-a aparţinut Valentinei Ardean Elisei, care, într-un moment în care Muntenegru s-a apropiat la 23-21, şi-a păstrat sângele rece şi a înscris cele două goluri care au stabilit rezultatul întâlnirii.

Neagu a încheiat meciul cu 10 goluri, în timp ce de la învinse s-a remarcat Katarina Bulatovic, cu 9 reuşite. În ultimele două partide din grupă, România va juca împotriva Spaniei, pe 12 august, şi a Norvegiei, două zile mai târziu.

Nici rezultatele nu ne ajută:

Ca de obicei handbalistele noastre trebuie să câştige strict prin efortul propriu. Dacă ar fi bătut pe Angola, situaţia ar fi fost alta pentru că ne ajutau şi rezultatele. Însă o dată ratată această şansă în chiar primul meci cînd România a fost depăţită de Angola totul depinde strict de ceea ce se va întâmpla în meciul cu Spania din 12 August. Tot miercuri Spania a învins-o pe Norvegia

 

 

Cele mai citite

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă