10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialNaționala Feminină de Handbal a României află, vineri seară, cu cine va...

Naționala Feminină de Handbal a României află, vineri seară, cu cine va juca la Rio

"Tricolorele" au fost plasate în urna a doua valorică, alături de Rusia, singura echipă pe care, practic, nu o pot întâlni în faza grupelor. În afara rusoaicelor, fetele noastre pot juca în compania oricărei adversare.

Fetele noastre sunt văzute ca favorite la adjudecarea unei medalii la această Ediție a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio, mai ales după bronzul câștigat de România la Campionatul Mondial. 

Lotul României are în componență jucătoare cu multă experiență –  un cuțit cu două tăișuri, asta, deoarece, pe de o parte, sunt jucătoare care se află la ultima participare la o asemenea competiție, precum Aurelia Brădeanu, dar există și partea bună a acestei experiențe care poate fi materializată, prin adjudecarea unei medalii.

 A șasea partidă de la Rio este esențială

Cele 12 echipe calificate la JO vor fi împărţite în două grupe de câte 6 formaţii. Primele patru clasate în cele două grupe se califică în "sferturi", fază în care meciurile vor fi eliminatorii şi se vor juca după sistemul: 1A-4B, 2A-3B, 1B-4A, 2B-3A. Practic, cel mai important meci e cel cu numărul 6, din "sferturi".

Indiferent pe ce loc termini în grupă, e vital să câştigi jocul 6! La acest lucru se gîndeşte şi antrenorul Tomas Ryde, cel care a spus că nu-l preocupă cum va arăta grupa de la Rio. "Sunt multe echipe bune acolo, valoric formaţiile sunt la un nivel asemănător. Pe mine mă interesează echipa mea", a declarat suedezul.

Iată componența Urnelor:

Urna 1: Norvegia, Olanda

Urna 2: România, Rusia

Urna 3: Muntenegru, Suedia

Urna 4: Franţa, Brazilia

Urna 5: Spania, Argentina

Urna 6: Coreea de Sud, Angola

Cele mai citite

Alexandru Maxim, spectacol în Turcia! Românul a dat un gol și a pasat decisiv în victoria lui Gaziantep

Mijlocaşul român Alexandru Maxim a contribuit decisiv la victoria echipei sale, Gaziantep FK, cu scorul de 2-0, în fața formației Kasimpaşa, din etapa a...

Baby Nest-ul de la Marianne’s Goodies: Soluția ideală pentru somnul și joaca în siguranță a bebelușilor

Descoperă cum Baby Nest-ul de la Marianne's Goodies, un brand românesc de inovație în domeniul articolelor pentru bebeluși, asigură o tranziție lină și sigură...

Top 5 electrocasnice care îți pot face viața mai ușoară

În societatea de azi, tehnologia a revoluționat cu adevărat felul în care oamenii lucrează și trăiesc, iar electrocasnicele moderne au devenit o parte integrantă...
Ultima oră
Pe aceeași temă