8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialNebunie la Lausanne la sosirea echipei de Cupa Davis a Elveţiei

Nebunie la Lausanne la sosirea echipei de Cupa Davis a Elveţiei

Peste 10.000 de oameni i.au întâmplinat, luni, la Lausanne, pe jucătorii echipei de Cupa Davis a Elveţiei, cei care au câştigat această competiţie în premieră.

Echipa Elveţiei a ajuns luni după-amiază pe aeroportul din Genova, iar apoi s-a deplasat spre Lausanne într-un autobuz escortat de poliţie.

Prezentarea Salatierei de Argint a avut loc pe o platformă instalată pe lacul Leman.

"Aş dori să vă mulţumesc tuturor, a fost un an formidal pentru mine. Câştigarea Cupei Davis a fost un vis din copilărie şi sunt fericit că am reuşit să-l îndeplinesc", a declarat Stanislas Wawrinka.

"A fost minunat, de neuitat, cu adevărat extraordinar. Ultimele 24 de ore au fost cele mai nebuneşti din viaţa mea. La antrenamentul de joi am mai simţit dureri, dar meciul formidabil făcut de Wawrinka vineri mi-a dat încredere", a spus Roger Federer.

Elveţia a câştiagt Cupa Davis pentru prima oară în istorie, după s-a impus cu scorul de 3-1 în întâlnirea cu Franţa, în urma victoriei lui Roger Federer în faţa lui Richard Gasquet, scor 6-4, 6-2, 6-2.

Vineri, elveţianul Stan Wawrinka l-a învins, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-3, 6-2, pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, iar Gael Monfils s-a impus, cu scorul de 6-1, 6-4, 6-3, în faţa lui Roger Federer.

Perechea elveţiană Roger Federer/Stan Wawrinka a învins, cu scorul de 6-3, 7-5, 6-4, cuplul francez Richard Gasquet/Julien Benneteau, sâmbătă, la Villeneuve d'Ascq, iar duminică Roger Federer a trecut de Richard Gasquet, scor 6-4, 6-2, 6-2.

 

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă