12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialNo fun, no win: Simona Halep și câteva dintre motivele pentru care...

No fun, no win: Simona Halep și câteva dintre motivele pentru care nu se regăsește

La Wuhan, Simona a suferit o nouă eliminare prematură, după cele de la New Haven și US Open. Iar motivele sunt aceleași ca și ultima oară.

Ok, după încă o eliminare timpurie putem spune liniștiți că Simona traversează în mod oficial prima ei perioadă întunecată de când a luat pe sus clasamentul mondial feminin. Un “slump”, cum s-ar zice în limbajul jurnaliștilor sportivi americani, termen care definește perioadele de cădere de formă ale unui sportiv și care sună parcă un pic mai bine decât traducerea din română – “criză”, un cuvânt ucis și golit de înțelesuri de goana după click-uri a site-urilor românești.

Vorba vine “liniștiți”, firește, pentru că suflarea tenisului românesc trăiește un sentiment diametral opus în acest moment: este neliniștită.

E un cuvânt potrivit, dacă facem media între alarmiști, defetiști, critici, cei-care-înțeleg și optimiștii incurabili. Ultimele două categorii, mai numeroase din fericire, păstrează balanța echilibrată, iar cei-care-înțeleg dictează discursul. Fără să fie cazul de panică, e evident că jocul Simonei scârțâie. De ce?

Citește continuarea articolului, cu mai multe detalii despre eliminarea Simonei de la Wuhan, pe Treizecizero.ro

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă