9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialNoapte de coșmar pentru sportul din Grecia: eșecul cu România, la doar...

Noapte de coșmar pentru sportul din Grecia: eșecul cu România, la doar 3 ore după eliminarea de la CM de Baschet

Grecia a fost eliminată în optimile Cupei Mondiale de baschet din Spania, învinsă de Serbia cu scorul de 90-72. Eșecul a venit cu doar câteva ore înainte ca trupa lui Claudio Ranieri să cunoască și ea înfrângerea în debutul preliminariilor Euro 2016, în partida cu naționala de fotbal a României.

Seara magică a elevilor lui Pițurcă a fost un coșmar pentru fanii sportului din Grecia, țară care într-o singură seară a cunoscut două eșecuri mari. Chiar mai important decât meciul cu România din preliminariile Euro 2016, a fost pentru greci partida naționalei lor de baschet din optimile Cupei Mondiale. Nu întâmplător jurnaliștii greci acreditați pentru meciul cu România au venit la stadionul din Pireu cu 3 ore mai devreme, asta pentru a putea prinde începutul meciului din Spania.

În seara în care Claudio Ranieri își făcea debutul pe banca naționalei de fotbal a Greciei, atenția presei elene a fost concentrată în altă parte, la meciul Serbia – Grecia, unde naționala de baschet a elenilor încerca să treacă de unul dintre cei mai dificili adversari din competiție.

Semifinalistă la ediția din 2010 a CM de baschet, Serbia s-a dovedit a fi un adversar mult prea greu de doborât pentru eleni. Grecia s-a oprit din nou în optimi și la această ediție a CM, în 2010 fiind învinsă de Spania, gazda actualului turneu. Dacă în primele două reprize grecii s-au apropiat de sârbi, terminând cu scorul de 20-23, 22-23, dezastrul s-a produs în runda a treia a meciului, când Serbia a învins cu 18-13. În al patrulea sfert grecii nu au mai putut schimba nimic, cedându-l și pe acesta cu 17-26. În timp ce grecii vor părăsi turneul, Serbia va întâlni Brazilia, pe 10 septembrie, de la ora 19.00 (ora României), în sferturile de finală.

Vezi aici evoluția CM de baschet din Spania, etapă cu etapă

Dacă eliminarea de la Mondialul din Spania era oarecum așteptată, presa elenă a avut o surpriză când trupa lui Ranieri, la câteva ore după eșecul de la baschet, nu a reușit să scoată nici măcar un egal din confruntarea cu elevii lui Pițurcă. Astfel se explică reacțiile dure din presa din Grecia la adresa naționalei de fotbal.

 

 

Cele mai citite

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă