16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCE handbal: Norvegia, campioană europeană a șasea oară, după un meci dramatic

CE handbal: Norvegia, campioană europeană a șasea oară, după un meci dramatic

Naționala feminină de handbal a Norvegiei a cucerit titlul european, pentru a șasea oară, după ce a învins în finala CE de handbal reprezentativa Spaniei, cu scorul de 28-25.

Norvegia și-a trecut în palmares al șaselea titlu de campioană europeană, ultimul cucerit fiind cel din 2010, când a găzduit turneul alături de Danemarca. În finala CE 2014 din Ungaria și Croația, Norvegia a făcut spectacol cu reprezentativa Spaniei, reușind să întoarcă scorul după ce a fost condusă mai bine de o repriză, la un moment dat chiar și la patru goluri distanță. Încrezătoare în propriile forțe ibericele au intrat în pauză cu un avantaj de două goluri.

Repriza secundă a fost una în care Norvegia a strălucit mai mult decât în oricare alt meci din acest turneu, reușind să domine Spania aproape 30 de minute. Cu toate că spre finalul meciului ibericele s-au apropiat la un gol distanță, nu au mai reușit să egaleze. Golgheterii partidei au fost, cu câte 10 reușite fiecare, jucătoarele: Linn-Kristin Riegelhuth Koren (Norvegia), Nerea Pena (Spania).

Cea mai bună marcatoare a turneului din Ungaria și Croația a fost norvegianca Isabelle Gullden, cu 58 de reușite. Ea este urmată de Cristina Neagu, cu 49 de goluri.

Pentru Spania participarea în finală a fost o reușită istorică, până acum doar naționala masculină reușind acest lucru. În semifinale, Spania a trecut de Muntenegru, campioana europeană en-titre, cu scorul de 19-18. Norvegia a trecut, în penultimul act, de Suedia, 29-25.

În finala mică, Suedia a învins Muntenegru, scor 25-23. În barajul pentru locurile 5-6, Franța a învins Ungaria, scor 26-25.

Clasamentul primelor 6 echipe este următorul: Norvegia (aur), Spania (argint), Suedia (bronz), Muntenegru (4), Franța (5), Ungaria (6). România a încheiat pe locul 9 la acest turneu, după ce a evoluat în Grupa I Principală alături de Spania, pe care a și învins-o.

 

Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă