11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNoua Zeelandă, campioană mondială la rugby! Prima echipă din istorie care își...

Noua Zeelandă, campioană mondială la rugby! Prima echipă din istorie care își apără titlul

Noua Zeelanda a devenit prima echipă din istorie care și-a apărat titlul de campioană mondială. "All Blacks" au cucerit titlul mondial, în finala CM de rugby din Anglia, după ce au învins Noua Zeelandă cu scorul de 34-17.

Noua Zeelandă s-a impus, în ultimul act al Cupei Mondiale de rugby, după ce a dominat partida cap-coadă. Australienii s-au apropiat la un moment de adversari, la scorul de 17-21, după ce fuseseră conduși cu 21-3.

Finala turneului s-a disputat pe Stadionul Twickenham din Londra. După cum era de așteptat, Noua Zeelandă a început duelul cu celebrul Haka, dansul războinicilor. "All Blacks" au preluat rapid conducerea, iar în minutul 43 aveau deja 21-3. Australienii nu au cedat însă și s-au apropiat la doar 4 puncte, având nevoie de un singur eseu pentru a trece în avantaj, care însă nu a mai venit. În schimb tot neozeelandezii au fost cei care au continuat să marcheze, pentru ca în final să aibă de două ori mai multe puncte decât adversarii.

Noua Zeelandă a cucerit cea de a treia Cupa Mondială din istoria naționalei sale de rugby. Neozeelandezii au în palmares edițiile din 1987, 2011 şi 2015, în urmă cu patru ani învingând Franța, un alt membru al Celor Șase Națiuni. Australia a cucerit ultimul său trofeu în 1999, tot împotriva Franței.

Africa de Sud a terminat competiția pe locul al treilea, după ce a învins Argentina, în finala mică, scor 24-13.

Naționala României nu a trecut de faza grupelor, însă a reușit cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale, învingând Canada cu scorul de 17-15, după ce a fost condusă cu 15-0.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă