21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialNoul selecționer al naționalei de handbal: "Trebuie să credem că putem deveni...

Noul selecționer al naționalei de handbal: “Trebuie să credem că putem deveni cei mai buni din lume”

Thomas Ryde, noul selecționer al primei reprezentative de handbal feminin a României, a spus că tricolorele și românii, în general, au nevoie de mentalitatea că pot deveni cei mai buni din lume. 

Tehnicianul suedez, care a preluat deja antrenamentele naționalei, spune, într-un interviu pentru site-ul FRH, că este un lucru bun interesul major al publicului din România față de handbal. El crede că românii trebuie să creadă în viziunea că pot deveni cei mai buni din lume.

Ryde spune că există potențial pentru a face business, care să dezolvte handbalul românesc. "Întotdeauna există oportunități să faci business cu o asemenea echipă de valoare și cu interesul fanilor români pentru handbal. E nevoie doar să unim cele două lucruri și de o viziune că putem deveni cei mai buni din lume."

"Obiectivele mele sunt pe termen lung. Obținerea unei medalii este un proces în sine, construcția se face însă pas cu pas. În filosofia mea prioritățile sunt legate de îmbunătățirea calității jocului, cooperarea în cadrul grupului, eficiența jocului și optimizarea resurselor într-un mod mai inteligent", a mai spus Ryde.

Ryde și-a propus ca mai întâi să lucreze la capitolul unitate de grup, dar și la strategiile de joc.

"Jucătoarele au o tehnică foarte bună în regim de viteză. Probabil va fi nevoie să lucrăm totuși mai mult tactic și la capitolul unitate de grup pentru că jucătoarele provin de la multe echipe…Să implementez o strategie pentru formulele defensive cinci plus unu și sase în linie pe semicerc. Apoi îmi doresc același lucru și în atac și voi lucra teme invididuale cu fiecare jucătoare pentru barajul cu Serbia."

Antrenorul suedez spune că știa mai multe jucătoarea românce încă dinainte de a prelua naționala, deoarece le-a avut ca adversare în cupele europene. "Sunt însă fete din noua generație de 18-21 ani și chiar mai tinere pe care nu le cunosc și sunt foarte interesat să fac asta cât se poate de rapid."

Pentru una dintre cele mai bune jucătoare din lume, Cristina Neagu, are roluri speciale. "În primul rând să creeze situații de a marca pentru restul jucătoarelor. Când ea este în ofensivă, adversarele consumă multă energie pentru a o anihila și putem valorifica asta. Mă gândesc totodată la metode de a optimiza faza defensiva cu ajutorul ei deoarece Cristina se mișcă foarte rapid pe semicerc și înțelege bine jocul tactic."

Ryde a asistat, duminică, la meciul dintre HCM Baia Mare și Viborg, în urma căruia băimărencele au obținut calificarea în sferturile Ligii Campionilor.

"Legat de acest meci pot spune ca Baia Mare a jucat absolut extraordinar. Au avut mai multe jucătoare proaspete la dispoziție și au tranșat meciul în ultimele opt minute din prima repriză."

Primul test pentru Ryde și echipa sa, va fi Trofeul Carpați, turneu amical în care România va juca împotriva Braziliei, Suediei și Germaniei.

"Este o oportunitate excelenta să arătăm fanilor handbal de calitate. Brazilia are un stil atractiv pentru spectatori, diferit de cel al naţionalelor din Europa. Se bazează mult pe calitatea individuala a jucătoarelor şi pe handbalul în situaţii unu la unu, de aceea va fi o provocare pentru noi.  De partea cealaltă, Suedia şi Germania au tradiţie în handbal şi un joc bine organizat tactic. Sper că vom juca în finala mare."

Torfeul Carpaţi se dispută în week-end. Primele două meciuri vor fi cele de vineri: Suedia – Germania (ora 18.00) și România – Brazilia (ora 20.00). Finala mică va avea loc, sâmbătă, de la ora 18.30, iar finala mare de la ora 20.15.

Cele mai citite

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

RL a pus din nou ALPAB la tuns iarba

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), instituție subordonată Primăriei Capitalei, susține că a demarat lucrări de cosire a ierbii din zona Piața Unirii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă