15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialNovak Djokovici, marele câștigător la Australian Open

Novak Djokovici, marele câștigător la Australian Open

Novak Djokovici (Serbia), favorit 1, l-a învins, ieri, în trei seturi pe Andy Murray (Marea Britanie), favorit 2, scor 6-1, 7-5, 7-6 şi a câştigat finala turneului de simplu masculin la Australian Open.

După o finală de două ore şi 56 de minute, Novak Djokovici (numărul 1 ATP) a câştigat pentru a şasea oară în carieră turneul de la Melbourne după succesele înregistrate în 2008, 2011, 2012, 2013 şi 2015.

Pentru performanţa sa, Novak Djokovici va primi un premiu în valoare de 2,4 milioane de dolari şi 2.000 de puncte ATP, în timp ce Andy Murray va încasa 1,2 milioane de dolari şi 1.200 puncte ATP.

Novak Djokovici, câştigătorul Australian Open, în proba de simplu masculin, şi liderul mondial în clasamentul ATP, a declarat că Andy Murray, adversarul său din finală, va mai avea ocazia de a se impune în turneul de la Melbourne, informează Eurosport.

„Îl respect pe Andy Murray, este o persoană deosebită şi cred că va mai avea multe posibilităţi să câştige acest trofeu. Oricum, se va simţi uimitor ca tată, în curând. Îi spun din experienţă. Australian Open este cel mai bun turneu de Grand Slam. Sunt onorat să mă aflu lângă legendele tenisului“, a spus Novak Djokovici, liderul mondial în clasamentul ATP, care l-a egalat, cu 11 titluri de Grand Slam, pe fostul jucător australian, Rod Laver, care a urmărit, din tribună, finala de duminică.

„Am mai fost aici, în aceeaşi postură. Îl felicit pe Djokovici pentru constanţa în joc de care a dat dovadă", a declarat Murray, care are doar nouă victorii în faţa lui Djokovici din 31 de întâlniri. Murray a terminat discursul în lacrimi, atunci când i-a mulţumit, pentru susţinere, soţiei sale însărcinate.

Murray a ajuns de cinci ori în finala turneului de simplu masculin de la Australian Open, dar le-a pierdut pe toate. Jamie, fratele lui Andy, a câştigat proba de dublu masculin din acest an de la Australian Open, alături de Bruno Soares (Brazilia).

Horia Tecău şi Coco ­Vandeweghe au pierdut în ­finala turneului de dublu mixt

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi Coco Vandeweghe (SUA) a fost învinsă de cuplul Bruno Soares (Brazilia)/Elena Vesnina (Rusia), cu 6-4, 4-6, 10-5, duminică, la Melbourne, în finala probei de dublu mixt din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Bruno Soares şi Elena Vesnina s-au impus după o oră şi 21 de minute de joc, având evoluţii mai bune pe finalurile de set.

În prima manşă, perechea româno-americană a condus cu 3-1 şi 4-2, dar cuplul Soares/Vesnina a revenit şi a reuşit să îşi adjudece setul cu 6-4.

Tecău şi Vandeweghe au început excelent setul secund, au avut 4-0 şi 5-1, dar adversarii ­s-au apropiat ameninţător şi au avut patru mingi pentru 5-5, însă Tecău a recuperat şi a închis setul cu un as (6-4). Horia şi partenera sa au început bine şi supertiebreak-ul, au avut 3-0, dar apoi au pierdut şase puncte la rând (3-6). Tecău şi-a făcut ambele servicii (5-7), dar apoi cuplul româno-american nu a mai reuşit nici un punct şi a pierdut partida.

Tecău şi colega sa au reuşit 9 aşi (3 pentru adversari), au făcut 3 duble greşeli (3 şi pentru Soares/Vesnina) şi au avut mai multe mingi direct câştigătoare (36-27), raportul erorilor neforţate fiind echilibrat (11 pentru învinşi, 10 pentru învingători), diferenţa fiind făcută de faptul că Soares şi Vesnina au fost mai buni în momentele importante.

La punctele făcute cu primul serviciu, Tecău şi Vandeweghe au fost egali cu adversarii ­(70%-70%), iar învingătorii au fost mai buni la punctele reuşite de pe al doilea serviciu (56% faţă de 38%). Horia Tecău şi Coco Vandeweghe au primit un cec de 78.500 de dolari australieni, în timp ce câştigătorii au fost recompensaţi cu 157.000 dolari.

Anul trecut, Tecău şi Lucie Hradecka (Cehia) au pierdut în primul tur la Melbourne, în 2014 Horia a jucat finala alături de Sania Mirza (India), pierzând în faţa perechii Kristina Mladenovic (Franţa)/Daniel Nestor (Canada). În 2012, Horia Tecău a câştigat titlul la mixt, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands: 6-3, 5-7, 10-3 cu Elena Vesnina (Rusia)/Leander Paes (India).

Kerberp – urmașa lui Steffi Graf pentru tenisul german­

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber a câştigat, sâmbătă, primul său turneu de Mare Şlem din carieră, Australian Open, după ce a învins-o în finala de la Melbourne pe ­americanca Serena Williams, numărul unu mondial, cu 6-4, 3-6, 6-4. Kerber, numărul şase mondial (cap de serie nr. 7 la Melbourne), va urca pe locul doi în clasamentul WTA în urma acestui succes, în dauna româncei Simona Halep. Angelique Kerber este prima jucătoare germană de la Steffi Graf (1999, 6-4, 3-6, 6-4 cu Serena, la Melbourne) care câştigă un turneu de Grand Slam.   

Cele mai citite

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă