17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialO nouă provocare pentru campionii europeni la baschet 3x3

O nouă provocare pentru campionii europeni la baschet 3×3

Sfârşitul săptămânii vine cu o nouă provocare pentru campionii europeni la baschet 3×3. Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Vasile Ştefan vor participa la finala circuitului mondial FIBA 3×3 World Tour din Japonia. La acest turneu participă cele mai bune 12 echipe din lume.

Românii se vor duela cu echipe de pe patru continente pentru premiul de 20.000 de dolari, dar şi pentru calificarea la FIBA 3×3 All Star Game, din decembrie, de la Doha.

Echipa românilor este cap de serie numărul doi şi va juca în faza grupelor cu Manila, care s-a impus în primul turneu Masters al anului, disputat pe teren propriu, în Filipine, respectiv cu Sao Paolo, câștigătoarea ultimului Masters al sezonului, cel de la Rio de Janeiro, de la finalul lunii septembrie. Reprezentanta Capitalei României este singura echipă din lume care a participat la toate cele trei finale mondiale de până acum, ocupând locul șase la Miami, în 2012, și locul cinci la Istanbul, în 2013, potrivit Agerpres.

Angel Santana și Cătălin Vlaicu au jucat la ambele turnee finale amintite, iar acum îi vor avea alături pe Bogdan Popescu și Vasile Ștefan, practic echipa de aur care a cucerit titlul european la București, la începutul lunii septembrie.

Echipa noastră, într-o formulă cu Cătălin Bordei în locul lui Bogdan Popescu, a obținut biletele pentru finala din Japonia după ce a jucat finala Mastersului de la Praga, unde a cedat la mare luptă cu marea rivală din estul Europei, Team Novi Sad, care este principala favorită la Sendai.

Partidele din faza grupelor se vor disputa sâmbătă, 11 octombrie, cu începere de la ora 6,20, ora României, urmând ca rundele eliminatorii să se dispute duminică, 12 octombrie, începând cu ora 6,45, ora României.

Cele 12 echipe participante au fost împărțite în patru grupe a câte trei echipe, primele două din fiecare grupă urmând să avanseze în sferturile de finală.

Iată componența grupelor (în paranteză ordinea favoritelor)

Grupa A: Novi Sad (1, Serbia), Denver (8, SUA), Santos (9, Brazilia)

Grupa B: Bucharest (2, România), Sao Paulo (7, Brazilia), Manila West (10, Filipine)

Grupa C: Kranj (3, Slovenia), Doha (6, Qatar), Wukesong (11, China)

Grupa D: Trbovlje (4, Slovenia), Saskatoon (5, Canada), Kobe (12, Japonia)

 

Cele mai citite

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

GALERIE FOTO. Camila Giorgi, retragere misterioasă din tenis. Motivul pentru care se zvonește că ar fi fugit în Statele Unite

Camila Giorgi, una dintre cele mai sexy jucătoare din circuitul feminin, a ales să se retragă din tenis într-un mod bizar. Italianca de 32 de...

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă