25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialObama și Raul Castro au asistat împreună la un meci de baseball

Obama și Raul Castro au asistat împreună la un meci de baseball

Preşedintele american Barack Obama şi omologul său cubanez Raul Castro au asistat împreună, marţi, la Havana, la un meci de baseball, informează AFP, citată de Agerpres.

Meciul s-a disputat între selecţionata Cubei şi echipa americană Tampa Bay Rays (Florida). Oaspeții au învins cu 4-1.

Cei doi șefi de stat, fără cravate şi cu ochelari de soare, au râs şi au glumit în tribuna Stadionului Latinoamerican din Cuba, recurgând la diplomaţia baseball-ului pentru a îngropa securea războiului între ţările lor, după decenii de antagonism, comentează AFP.

Înaintea debutului acestui meci amical, disputat într-o arenă cu tribunele arhipline, mulţimea prezentă a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles. 

Statele Unite şi Cuba împărtăşesc o pasiune comună pentru baseball, un factor subliniat atât de Barack Obama, cât şi de Raul Castro, în cadrul acestei vizite, în timpul căreia preşedintele american şi-a exprimat voinţa de a pune capăt războiului rece dintre cele două ţări. 

Această partidă a fost ultimul eveniment prevăzut pe agenda lui Barack Obama la finalul vizitei sale istorice de trei zile la Havana, prima a unui preşedinte în exerciţiu al Statelor Unite în 88 de ani. 

Tampa Bay Rays, grupare din Liga profesionistă nord-americană (MLB), a învins cu 4-1 echipa naţională a Cubei în acest joc, la care au asistat 55.000 de spectatori. 

Prima lansare a meciului a fost efectuată, în mod simbolic de doi cubanezi: Pedro Luis Lazo, 42 ani, unul dintre cel mai buni jucători cubanezi de baseball din toate timpurile, care a cucerit două medalii olimpice de aur, şi Luis Tiant, 75 ani, fostul star al a echipei americane Boston Red Sox

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă