14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialOctavian Bellu se retrage de la lotul național. Cum răspunde Comitetul Olimpic...

Octavian Bellu se retrage de la lotul național. Cum răspunde Comitetul Olimpic Român

Preşedintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache, consideră că era mult mai bine ca Octavian Bellu, antrenor coordonator care a anunţat zilele trecute că se retrage de la conducerea lotului feminin de gimnastică, să fie alături de echipă şi la turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (16-18 aprilie), informează Agerpres.

”Sperăm să se califice echipa de gimnastică. Gimnastica este pentru noi un sport foarte important pentru că a obţinut cele mai multe medalii olimpice, canotajul la fel. Am văzut ieri că domnul Octavian Bellu şi-a anunţat retragerea. Cred că era mult mai bine pentru sportivi, pentru mentalul lor, să fie alături de ei până când această echipă se califica. Iar după aceea putea să dea mai departe sarcinile către antrenorii care vor pleca acum. Dar eu am mare încredere în fete, îmi doresc să se califice’, a spus şeful Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. 

Întrebat pe cine mizează pentru funcţia de antrenor coordonator al echipei feminine după retragerea lui Octavian Bellu, Petrache a răspuns: ‘Nu mizăm noi, mizează Federaţia Română de Gimnastică. Noi am mizat pe Drăgulescu şi Ponor (n.r. – ca sportivi), şi iată că sunt două elemente de bază care au făcut diferenţa. Marian este singurul care s-a calificat, iar exerciţiile făcute de Ponor ultima oară au arătat că este o mare campioană şi că echipa va avea nevoie de ea’. 

Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang, care s-au ocupat până acum de pregătirea lotului feminin de gimnastică al României, au anunţat zilele trecute că nu vor însoţi echipa la turneul de calificare la JO 2016, programat între 16 şi 18 aprilie la Rio de Janeiro. În absenţa lor, lotul va fi condus la turneul din Brazilia de antrenorul Lucian Sandu, care va fi ajutat de Adela Popa şi Marcela Fumea. 

Alin Petrache a participat, sâmbătă, la prima întâlnire din 2016 a Grupului Informal al Comitetelor Naţionale Olimpice (CNO) din Europa Centrală şi de Sud Est, găzduită la Bucureşti de COSR. La întâlnire au participat reprezentanţi din 18 ţări: Austria, Albania, Bulgaria, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Cehia, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria şi România.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă