16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialOmul meciului în finala NBA: Cine l-a depășit pe LeBron James

Omul meciului în finala NBA: Cine l-a depășit pe LeBron James

Omul meciului în finala NBA, câștigată de Golden State Warriors, a fost desemnat un jucător al noii campioane a Americii de Nord. Andre Iguodala l-a depășit pe mult mai celebrul LeBron James (Cleveland Cavaliers).

Jucătorul echipei Golden State Warriors, Andre Iguodala, a fost desemnat cel mai bun baschetbalist al finalei ligii profesioniste nord-americane (NBA), conform Mediafax.

Citește și Surpriză în NBA: Cine este noua campioană a Americii în 2015

Iguodala, în vârstă de 31 de ani, a devenit primul jucător de rezervă care primeşte acest trofeu. Din cei 11 jurnalişti care au votat pentru acest premiu, şapte l-au desemnat câştigător pe Iguodala, iar patru pe LeBron James (Cleveland Cavaliers).

Andre Iguodala a reuşit în finala NBA să aibă o medie pe meci de 16,3 puncte, 5,8 recuperări şi 4 pase decisive.

Echipa Golden State Warriors a câştigat titlul de campioană în liga profesionistă nord-americană de baschet, după ce a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 105-97, formaţia Cleveland Cavaliers, în meciul şase al finalei NBA.

Golden State s-a impus la general cu scorul de 4-2, nemaifiind astfel necesară disputarea celei de-a şaptea partide a finalei.

Acesta este primul titlu în NBA câştigat de Golden State după 1975. Echipa din Oakland a mai câştigat titlul de campioană în 1947 şi în 1956.

 

 

Cele mai citite

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă