11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialOprescu: Academia de Tenis ar trebui terminată anul acesta. Urmează patinoarul Flamaropol

Oprescu: Academia de Tenis ar trebui terminată anul acesta. Urmează patinoarul Flamaropol

Centrul sportiv Academia de Tenis, care va fi construit în cadrul complexului "Lia Manoliu", urmează să fie contruit anul acesta, conform priamarului general Sorin Oprescu. Lucrările ar trebui să înceapă în luna iulie și să fie finalizate până la sfârșitul anului.

"Luna viitoare încep lucrările, contractul de proiectare şi execuţie a fost deja semnat. Până la sfârşitul anului, această lucrare ar trebui finalizată", a spus Oprescu, potrivit Mediafax. Valoarea contractului de proiectare este de circa 1 milion de euro, fără TVA. 

Oprescu a mai spus că în prezent sunt evaluate ofertele pentru desemnarea constructorului arenei multifuncţionale, care va fi construită tot în Complexul "Lia Manoliu", pe un teren de 4,5 ha. Proiectul propune realizarea a şase terenuri de tenis, precum şi a două clădiri anexă, care să adăpostească majoritatea funcţiunilor ce ţin de activitatea sportivă.

Valoarea totală a construcțiilor ce vor îngloba Academia de Tenis se ridică la 290 milioane lei, fără TVA.

Urmează patinoarul Flamaropol

Primăria Capitalei mai are în plan şi refacerea şi modernizarea Patinoarului "Mihai Flamaropol", proiect aflat în prezent tot în stadiul de evaluare a ofertelor. Valoarea totală a investiţiei este de 105 milioane de lei, fără TVA, iar durata de execuţie – 24 de luni.

Patinoarul va avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 9.500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri.

În scopul integrării în peisajul Parcului "Lia Manoliu", acoperişul viitorului patinoar va fi verde, sub formă de relief artificial, orientat spre lacul din imediata vecinatate. Publicul va avea acces pe acoperiş, putându-se bucura astfel de o privelişte panoramică asupra ansamblului, a mai spus primarul.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă