12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOprescu: Academia de Tenis este gata în două luni

Oprescu: Academia de Tenis este gata în două luni

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat în urma unei vizite la șantierul Academiei de Tenis, de lângă Arena Națională, că lucrările vor fi finalizate în două luni. Următoarea etapă rămâne construirea unei arene multifuncționale în valoare de circa 65 milioane euro.

"Academia de Tenis este continuarea construcţiei infrastructurii sportive promise. Terminarea acestui obiectiv înseamnă că adăugăm la infrastructura internă civilizată încă ceva. Vrem să atingem cotele europene de civilizaţie. Sper ca peste două luni de zile, cel puţin constructorul să finalizeze lucrarea", a declarat Oprescu, potrivit Mediafax.

Costurile construirii Arenei Tenis se ridică la circa 1 milion de euro, urmând ca în cadrul complexului să fie incluse o clădiri cu rol multifuncțional și șase terenuri de tenis. Terenurile vor fi cuplate câte două, existând trei suprefețe de joc: zgură, acrilic multistrat cu baza cauciucată şi prefabricat din cauciuc. 

"În total există şase grupări de gradene a câte trei rânduri de scaune, ce totalizează 1.152 de locuri. Pe primul rând de gradene, pe zona centrală s-au asigurat 23 de scaune, cu un grad de confort mai ridicat. Între terenuri, pe latura scurtă există circulaţii cu lăţimea de 6,30 metri. Corpul principal de clădire, aflat la intrarea în academie, conţine o zonă de lobby cu recepţie şi mic magazin de material sportiv, o cafeterie cu bar şi depozit pentru bar, vestiarele cu grupuri sanitare şi duşuri, cabinet medical şi grupul sanitar pentru clienţi şi personal. Cafeteria beneficiază de o terasă exterioară, acoperită, generoasă şi deschisă spre terenurile de tenis şi circulaţie pietonală", a declarat și directorul Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă.

În ceea ce priveşte construirea Arenei Multifuncţionale, tot în Complexul "Lia Manoliu", pe un teren de 4,5 hectare, primarul Sorin Oprescu a spus că, în prezent, se derulează procedura de evaluare a ofertelor pentru desemnarea constructorului.

Valoarea estimată a acestui obiectiv este de 290 milioane de lei, fără TVA. Ul alt proiect, aflat în stadiul de evaluare a ofertelor, este renovarea pantinoarului "Mihai Flamaropol".

Cele mai citite

Oferta lui Marcel Ciolacu pentru Piedone a picat: „Am încheiat orice dialog. Îi urez succes!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone, cel care a spus în cursul...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă