12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialOrașul Los Angeles apelează la Nadia Comăneci pentru a-i susține candidatura la...

Orașul Los Angeles apelează la Nadia Comăneci pentru a-i susține candidatura la organizarea Jocurilor Olimpice

Comitetul de candidatură al oraşului Los Angeles la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2024 a inclus-o pe marea gimnastă română Nadia Comăneci în comisia sportivilor, informează Agerpres.

Nadia face parte din Comitet alături de legendarul atlet american Carl Lewis şi două foste glorii ale tenisului, Andre Agassi şi Steffi Graf. 

“Această comisie a sportivilor îşi va aduce contribuţia în toate aspectele dosarului nostru de candidatură”, a explicat Janet Evans, unul dintre vicepreşedinţii Comitetului de candidatură, care se ocupă de relaţia cu sportivii. 

“Dorim să le dăm sportivilor o voce, scopul nostru este să le oferim Jocuri mai personalizate, iar rolul acestei comisii este de a ajuta să atingem acest obiectiv”, a adăugat Evans, cvadruplă campioană olimpică la nataţie. 

Comisia sportivilor va fi compusă în total din 53 de sportivi, în activitate sau retraşi, care au cumulat 216 medalii la Jocurile Olimpice şi Paralimpice, dintre care 142 de aur. Ea include mari nume ale sportului american şi internaţional, precum Allyson Felix, Carl Lewis, Michael Johnson, Andre Agassi, Michael Phelps, Venus Williams, Greg Louganis, Steffi Graff, Thiago Pereira şi Nadia Comăneci. 

Oraşul Los Angeles, care a mai organizat Jocurile Olimpice în 1932 şi 1984, se află la concurenţă cu Budapesta, Paris şi Roma. Numele oraşului gazdă al JO 2024 va fi dezvăluit de Comitetul Internaţional Olimpic în septembrie 2017, la Lima.

Nadia Comăneci este una dintre gimnastele laureate la Jocurile Olimpice din anul 1984 de la Los Angeles.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă