17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialPacquiao vrea să își ia revanșa în fața lui Mayweather

Pacquiao vrea să își ia revanșa în fața lui Mayweather

Boxerul filipinez Manny Pacquiao a solicitat vineri o revanșă împotriva lui Floyd Mayweather, dar și sancționarea rivalului său american, acuzat de dopaj în “meciul secolului” pe care cei doi pugiliști l-au disputat în luna mai, la Las Vegas (Nevada), relatează Agerpres

Pacquiao a declarat presei din țara sa că “Agenția americană de luptă împotriva dopajului (USADA) ar trebui să aplice sancțiuni corespunzătoare pentru a-și păstra credibilitatea și a arăta întregii lumi că Mayweather nu a beneficiat de tratament favorabil”.

“Iată de ce vreau o nouă luptă. Una fără răni și cu fair-play. Fără favoritism. Nu o luptă pentru care tabăra lui Mayweather să dicteze regulile”, a adăugat filipinezul.

Citește și: Floyd Mayweather- Manny Pacquiao. Tot ce trebuie să ştii despre “Meciul secolului”

Revista americană SB Nations a publicat miercuri un articol în care a dezvăluit că Mayweather a primit intravenos o soluție salină și vitamine, înaintea meciului de la categoria welter pe care americanul, deținătorul titlurilor WBC și WBA, l-a disputat împotriva filipinezului, campionul mondial WBO.

Această practică a fost autorizată de Comisia sportivă din Nevada, a precizat USADA, care a respins joi acuzațiile de dopaj vizându-l pe boxerul american.

Pacquiao, care a suferit o accidentare la umăr în timp meciului cu Mayweather, acuză faptul că lui nu i s-a permis să utilizeze un produs împotriva durerii, autorizat de USADA. El a pierdut la puncte acest duel mult așteptat, care nu s-a ridicat însă la nivelul așteptărilor din punct de vedere sportiv, însă s-a dovedit extrem de prolific pe plan financiar, generând rețete de peste 500 milioane dolari, un record pentru lumea boxului.

WBO i-a retras ulterior lui Mayweather titlul cucerit în fața lui Pacquiao, reproșându-i americanului că nu a achitat taxa obligatorie după victoria sa.

Neînvins în 48 de lupte, “Money” Mayweather, care a câștigat aproximativ 200 milioane dolari după victoria în fața filipinezului, urmează să dispute sâmbătă ultimul meci din cariera sa, în fața compatriotului său Andre Berto.

Cele mai citite

DGA și mascații au descins la Râmnicu Sărat! Acuzații de corupție

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale al IPJ Buzău, au...

Nicolae Ciucă, despre valorile partidului PNL: “Nu s-a schimbat nimic”

La lansarea candidaţilor liberali din judeţul Argeş, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri că, deși valorile tradiţionale ale partidului au rămas neschimbate, contextul...

One United Properties, inclusă de Nicușor Dan în ”mafia imobiliară”, hărțuiește în instanță jurnaliști și ONG-uri

Compania One United Properties, fondată de foștii bancheri Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, se remarcă în ultima vreme prin acționarea în judecată a...
Ultima oră
Pe aceeași temă