4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPatricia Țig: "Câștigurile sunt incomparabil mai mici decât cheltuielile". Unde va juca...

Patricia Țig: “Câștigurile sunt incomparabil mai mici decât cheltuielile”. Unde va juca finalista de la Baku

Patricia Maria Țig, locul 115 WTA, a spus, după ce a disputat prima sa finală WTA, că va reveni în circuit peste două săptămâni de zile, la turneul de la Vancouver. Tenismana, jucătoarea momentului în România, vrea să urce cât mai sus în clasament.

După ce a disputat prima finală într-un turneu WTA, la Baku (Azerbaijan), Țig, în vârstă de doar 21 de ani, împliniți chiar în timpul turneului azer, spune că vrea să intre în prima sută mondială și să urce cât mai sus. Ea a urcat 39 de locuri, până pe 115 WTA, după finala din Azerbaijan.

“Răzvan (n.r. antrenorul Răzvan Sabău) mă antrenează de un an, iar de atunci am evoluat din punct de vedere tehnic, fizic, dar şi psihic. Experienţa lui m-a ajutat şi se pare că rezultatele încep să se vadă. Sper ca la următorul turneu, peste două săptămâni, la Vancouver, să confirm reuşita de la Baku. Apoi vom vedea ce va fi”, a spus Patricia Țig, conform ziarulring.ro.

Citește și O nouă stea calcă pe urmele Simonei Halep. Salt uriaș în clasamentul WTA

Ea spune că a început tenisul la un nivel mai avansat destul de târziu, pe la vârsta de 8 ani. Cel mai greu i-a fost în timpul liceului când a trebuit să îmbine orele de curs cu turneele și antrenamentele. A urmat clasele a XI-a și a XII-a la liceul cu profil sportiv “Mircea Eliade”.

“Aveam opt ani când părinţilor mei le-a venit această idee şi atunci am pus mâna pe rachetă. Am moştenit din familie pasiunea pentru sport, pentru că tatăl meu a fost jucător şi, ulterior, antrenor de volei. În copilărie m-am jucat şi cu păpuşile, dar nimic pe lume nu se compară cu tenisul. Dacă aş fi pusă în situaţia de a mai decide o dată ce să fac cu viaţa mea, aş alege tot tenisul.”

Cu toate că nu a avut probleme cu banii, câștigurile, atunci când nu ești în prima sută mondială, sunt mult mai mici decât cheltuielile și ai nevoie de sponsori.

“De la vârsta de 14 ani am un sponsor care îmi asigură fondurile pentru participarea la turnee şi pentru pregătire. Nu am calculat niciodată sumele investite sau profitul, dar e cert, câştigurile sunt incomparabil mai mici decât cheltuielile, cel puţin până acum. Oricum, mărturisesc că nu am avut niciodată probleme din pricina banilor.”

Se află în realații bune cu celelalte jucătoare din circuit, însă nu este “prietenă la cataramă” cu Simona Halep deoarece spune că nu a făcut parte din cercul jucătoarelor de top. Printre favoritele sale, pe care le-ar urma, se numără Maria Șarapova, Ana Ivanovici, Serena Williams, dar și Simona Halep.

Pentru Patricia Țig următoarea provocare este să urce în top 100 mondial, iar pe termen lung să ajungă să joace în Fed Cup pentru România.

Următorul turneu la care va participa, cel de la Vancouver, dintre 17-23 august, este cea mai importantă competiție a acestei luni din calendarul ITF (sub WTA) și are premii totale în valoare de 100.000 dolari.
 

 

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă