17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Mergea și Tecău, argint în proba de dublu masculin la Rio....

FOTO: Mergea și Tecău, argint în proba de dublu masculin la Rio. Reacția jucătorilor

UPDATE 13.21: Tenismanul român Horia Tecău a declarat că înfrângerea din finala probei de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro este una dureroasă, dar el și Florin Mergea au fost aproape de câștigarea medaliei de aur, informează Agerpres.

„Este o înfrângere dureroasă, am fost foarte aproape de câștigarea unei medalii de aur, dar să nu ne demoralizăm. Este o victorie pentru noi să obținem acest argint. Am luptat foarte mult, am muncit ani de zile ca să ajungem aici, să putem să luptăm pentru această șansă. A fost un vis realizat pentru noi, o mare victorie personală, pentru echipele noastre și, chiar dacă am pierdut, am făcut un meci bun. A fost unul dintre cele mai disputate meciuri, unde pe final am terminat mai devreme decât ne doream”, a declarat Tecău după finala cu spaniolii Marc Lopez și Rafael Nadal.

Horia Tecău, care a format cu olandezul Jean-Julien Rojer cea mai bună pereche din circuitul profesionist în 2015, s-a referit și la doza de noroc din finală: „Nu îmi place să vorbesc despre noroc, câteodată e de partea ta, câteodată de partea lor. Nu cred că s-a jucat meciul la noroc. Este o echipă care dă foarte multe mingi înapoi, trebuie să joci agresiv”.

„La început am greșit un pic mai mult, dar am continuat să fim agresivi și doar ne-am reglat puțin loviturile, am mărit țintele la lovituri, pentru că la început greșeam foarte mult în bandă. Ne-am întors în meci, am făcut break, a trebuit să rămânem agresivi și să căutăm soluții, să fim noi cei care caută să puncteze, pentru că altfel, dacă ei joacă prea multe mingi obțin controlul punctului și au multe variante, pentru că amândoi sunt jucători incredibili din spatele terenului”, a mai comentat Tecău.

13.02:  „E 5 dimineaţa şi nu am cum să dorm. Dacă aş putea, aş da toate trofeele pe care le am pentru un singur punct la mometul potrivit, pentru medalia de aur. Aşa cum am spus şi la interviuri, a fost cel mai greu şi important meci din cariera mea şi în acelaşi timp este singurul meci după care am ieşit şi am spus: <Am dat tot>….mult sau puţin, nu ştiu….. dar am dat tot. Am avut în fata un Rafa (n.r. – Nadal), care deşi nu e la capacitatea de acum câţiva ani, nu a greşit aproape deloc şi ne-a făcut mereu să dăm încă o lovitură în plus. Un Marc Lopez care are anul carierei şi care mereu a jucat foarte bine alături de Nadal. Fără antrenament pe central şi fără să jucăm în condiţii favorabile stilului nostru, am dat tot şi am fost foarte aproape. Am luat medalia de argint, într-un sport în care noi nu ar trebui să existăm”, a scris Florin Mergea, după ce a obținut argintul, la Rio.

 

10.55: Dacian Cioloș, despre victoriile sportivilor români la Rio: Putem avea rezultate impresionante când muncim cot la cot în aceeași direcție

Jucătorii români de tenis Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat medaliile de argint, vineri, la Jocurille Olimpice de la Rio, după ce au fost învinși de spaniolii Marc Lopez și Rafael Nadal, la proba masculină de dublu, cu 6-2, 3-6, 6-4, informează Agerpres.

Mergea și Tecău au adus României prima medalie olimpică la tenis. 

Cei doi români au cedat la capătul unui meci echilibrat, care a durat două ore și 26 de minute, presărat cu multe momente de dramatism. În primul set, reprezentanții noștri au condus cu 1-0 și 2-1, dar spaniolii au fost mai concentrați și au greșit mai puțin, reușind să câștige cinci ghemuri la rând și setul cu 6-2.

Mergea și Tecău au controlat setul secund, în care au condus cu 1-0 și 2-1, scor la care au făcut break, desprinzându-se la 4-1. La 5-2, românii au ratat două mingi de set și au permis ibericilor să reducă din diferență (5-3). Ai noștri au salvat apoi trei mingi de break și au închis setul, cu 6-3, egalând disputa.

În decisiv, spaniolii au fost în față cu serviciul, Mergea și Tecău salvând 5-6 mingi de break la 2-1 pentru adversari. La 2-2 a fost rândul românilor să rateze o minge de break. La 3-3, Mergea și Tecău au câștigat un ghem la zero contra serviciului, dar nu au profitat de acest avantaj și spaniolii au reușit să recupereze break-ul imediat (4-4). După ce și-a fructificat serviciul, Lopez și Nadal au profitat de erorile făcute de români și au obținut victoria pe serviciul lui Tecău.

Românii au fost susținuți din tribune de o mare parte a delegației României, echipa feminină de handbal, echipa feminină de tenis de masă, ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu, președintele CSA Steaua, George Boroi, etc. Premierea a fost efectuată de fostul președinte al COSR, Octavian Morariu, membru CIO, și de fostul tenisman australian Mark Woodforde, membru în Consiliul Federației Internaționale de Tenis (ITF).

Mergea și Tecău au avut 4 ași, dar au comis și 6 duble greșeli. Raportul de mingi direct câștigătoare a fost net în favoarea românilor, 46-21, dar și numărul de erori neforțate a fost la fel de mare, 46 pentru Mergea și Tecău, 13 pentru iberici.

Medaliile de bronz au revenit perechii americane Steve Johnson/Jack Sock, care a dispus cu 6-2, 6-4 de canadienii Daniel Nestor/Vasek Pospisil.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

Sondaj Eurobarometru: Tinerii din România, pe primul loc în UE la intenția de vot pentru alegerile europarlamentare

Nu mai puțin de 78% dintre tinerii din România intenționează să-și exercite dreptul de vot la alegerile europarlamentare din acest an, potrivit unui sondaj...

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care nu vor fi protejate de departamentele IT

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care care "nu vor fi vizibile departamentelor de IT", deci care nu vor fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă