16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPistorius va rata Jocurile Paralimpice 2016, chiar dacă va fi eliberat

Pistorius va rata Jocurile Paralimpice 2016, chiar dacă va fi eliberat

Campionul paralimpic Oscar Pistorius nu va putea evolua la Jocurile Paralimpice din 2016, chiar dacă va fi eliberat între timp. Interdicția pentru atletul sud-african a fost dictată de Comitetul Paralimpic Internaţional (CPI), după ce Pistorius a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru omor din culpă, în cazul uciderii Reevei Steenkamp.

"Pistorius nu va putea participa la nicio competiţie timp de cinci ani, perioada condamnării, chiar dacă el va eliberat anticipat", a declarat Craig Spence, purtătorul de cuvânt al CPI, potrivit Mediafax.

Unul dintre avocaţii lui Pistorius, Roxanne Adams, a spus că sportivul sud-african ar putea sta doar zece luni la închisoare, după care să fie pus sub arest la domiciliu.

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, marţi, la Pretoria, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Imediat după citirea sentinţei, campionul sud-african a fost încarcerat.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă