7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPonor și Drăgulescu ar putea reveni în competiții. Anunțul președintelui FR de...

Ponor și Drăgulescu ar putea reveni în competiții. Anunțul președintelui FR de Gimnastică

Preşedintele FRG, Adrian Stoica, a spus că foștii sportivi Marian Drăgulescu şi Cătălina Ponor ar putea reveni în competiții, după ce aceștia și-au anunțat intenția de a intra în antrenamente. Primul pas va fi ca ambii să treacă de controlul antidoping WADA.

"Amândoi au dorinţa de a reveni în activitate, care înseamnă din punctul nostru de vedere să-i înscriem în sistemul de control WADA cu şase luni înainte de o eventuală revenire clară în competiţii. Ţinând cont de dorinţa lor, am luat această decizie fără de care nu ar putea concura dacă ar ajunge la acel punct", a declarat Adrian Stoica, conform Mediafax.

Şeful FRG a mai spus că Marian Drăgulescu se pregăteşte şi cu lotul României, în timp ce Cătălina Ponor se află încă în Puerto Rico, susţinând pregătirea pe cont propriu.

"Amândoi se pregătesc prin mijloace proprii, şi chiar dacă se pregătesc şi cu loturile, mă refer la Marian Drăgulescu, nu au niciun fel de subvenţie din partea noastră. Este ceva legat de renta lor viageră care nu se poate suprapune cu o altă cheltuială a statului cu pregătirea lor. Când vor veni să spună: gata, intrăm în pregătire, noi vom anunţa oficial acest lucru, obligatoriu pentru suspendarea rentei lor viagere", a spus Stoica.

El consideră că revenirea celor doi foşti multipli campioni ar fi benefică pentru ambele părţi, însă doar dacă vor putea ajuta echipele României.

"Dacă îşi vor reveni la o anumită structură de pregătire, chiar dacă nu la un maxim de formă, dar undeva să poată ajunge să ajute echipele României, atunci cu braţele deschise îi aşteptăm. Va fi greu, dar nu vrem să le tăiem entuziasmul şi cred că, în mod sigur, va fi benefic pentru ambele părţi", a conchis Adrian Stoica.

Astfel, după înscrierea în sistemul de control anti-doping WADA, Cătălina Ponor (27 de ani) ar urma să fie eligibilă pentru competiţii începând cu data de 12 iulie, iar Marian Drăgulescu (34 de ani) din 5 august, potrivit forului internaţional de profil.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă